Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Apple Watch 10 vă putea în sfârșit să măsoare tensiunea arterială

Seria Apple Watch 10 vă putea în sfârșit să măsoare tensiunea arterială
Comentează 0

Apple se pregătește pentru lansarea viitoarele sale ceasuri inteligente din seria Apple Watch 10. De această dată compania americană este pregătită să ofere un pachet puternic cu toate caracteristicile, inclusiv pe cele care lipseau în modelele anterioare, cum ar fi monitorizarea tensiunii arteriale.

Apple este lider pe piața ceasurilor inteligente cu design decent, caracteristici noi, specificații de top, software îmbunătățit, performanță fără probleme, opțiuni de conectivitate și altele. În ciuda acestui fapt, îi lipsește o funcție numită monitorizarea tensiunii arteriale. Seria Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 6 au deja această funcție de monitorizare a tensiunii arteriale. Gigantul tech sud-coreean are această funcție disponibilă pe ceasurile sale Galaxy Watch în toate regiunile în care este disponibilă aplicația Samsung Health Monitor.

Dacă sunt de crezut cele mai noi informații, atunci următoarea generație de ceasuri inteligente Apple, Watch Series 10, va include monitorizarea tensiunii arteriale. Acest lucru este speculat și de cunoscutul Mark Gurman, un expert în dispozitivele companiei Apple, care a abordat acest subiect în buletinul său informativ Bloomberg Power On, potrivit SamLover.

Întrebarea care s-a pus a fost: de ce a fost un brand lider în industria ceasurilor ca Apple în urmă, de ce ceasurile Apple Watch nu au încă această funcție? Potrivit analistului Mark Gurman, ceasurile Apple mai vechi nu au o funcție de monitorizare a tensiunii arteriale. Deoarece această caracteristică are nevoie de un tip special de hardware care le lipsește, acesta este motivul principal pentru care lipsește această caracteristică.

Deși Gurman a declarat anterior că, inițial, funcția de monitorizare a tensiunii arteriale din Apple Watch nu va putea afișa citirile exacte, ceea ce înseamnă că vă va anunța doar dacă tensiunea arterială crește sau scade. Dar mai târziu, el a adăugat că următoarea versiune a sistemului de operare și viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch vor fi capabile să ofere citiri exacte ale tensiunii arteriale.

Deoarece necesită un senzor nou, această caracteristică nu va fi disponibilă pe modelele anterioare de Apple Watch. O altă îmbunătățire despre care se zvonește ar fi capacitatea încorporată de a monitoriza apneea în somn. Vă reamintim că această caracteristică este disponibilă pe ceasurile Samsung Galaxy Watch.

O altă potențială îmbunătățire a sănătății pe ceasurile Apple rămâne totuși departe. Apple are de mult timp o echipă care lucrează la monitorizarea neinvazivă a glicemiei prin Apple Watch, dar „este puțin probabil să apară într-un produs timp de cel puțin câțiva ani”, a spus Bloomberg.


Scrie un comentariu

trimite