Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rapelul se poate face şi cu un tip de vaccin diferit de prima doză; vezi dacă te încadrezi

Comitetul Național pentru Vaccinare (CNCAV) a completat regulile privind vaccinarea în situații speciale, pentru a veni în sprijinul persoanelor vaccinate cu o doză și care ulterior, din motive medicale, nu au mai făcut și a doua doză. CNCAV le permite acestor persoane să facă rapelul cu un alt tip de vaccin, însă doar cu recomandarea scrisă a medicului, scrie digi24.ro.

Rapelul se poate face şi cu un tip de vaccin diferit de prima doză; vezi dacă te încadrezi
Comentează 0

Prin completarea regulilor privind vaccinarea în situații speciale, CNCAV stabilește condițiile în care o persoană poate face a doua doză de vaccin cu un ser diferit de cel administrat la prima doză, potrivit unui comunicat de presă.

Vaccinarea heterologă:

  • se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin, față de cel administrat la prima doză, atunci când există o recomandare medicală atestată printr-un document medical (bilet de externare, scrisoare medicală, adeverință medicală) și asumată de un medic cu drept de liberă practică;
  • în acest caz, în centrul de vaccinare va fi păstrată o copie după recomandarea medicală, atașată formularului de triaj medical și pacientul va semna consimțământul informat.

Intraţi AICI pentru a citi continuarea.

Sursa foto: Pixabay.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite