Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Programul PRIMA CASĂ continuă şi în 2018. Află ce SCHIMBĂRI a pregătit Guvernul pentru anul acesta

Plafonul alocat al garanțiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului "Prima casă" însumează 2 mld. lei, potrivit unei Hotărâri aprobată în ședința de astăzi a Guvernului. Actul normativ modifică și completează Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă".

Programul PRIMA CASĂ continuă şi în 2018. Află ce SCHIMBĂRI a pregătit Guvernul pentru anul acesta
Comentează 1

Principalele schimbări din Prograul PRIMA CASĂ vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări care pot fi acordate în cadrul programului Prima Casă, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanții în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanțatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum și simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului.

Astfel, decizia de reducere a marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2% a fost luată pentru corelarea prevederilor privind costul total al finanțărilor garantate pentru achiziția de locuințe cu cea pentru construcția de locuințe, urmărindu-se evitarea oricărei discriminare în acest sens. În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ aprobat de Guvern, finanțatorii au obligația să transmită Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM) și Ministerul Finanțelor Publice nivelul costurilor totale pe care le aplică finanțărilor garantate pentru construcția de locuințe.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite