Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primim spre publicare: ”Solicitare publicare ca drept la replică față de articolul apărut în ARQ”

În atenția ziarului on-line ARQ Arad

Primim spre publicare: ”Solicitare publicare ca drept la replică față de articolul apărut în ARQ”
Comentează 9

Ca drept la replică faţă de articolul apărut pe data de 18 august 2019 în ziarul on-line ARQ, intitulat ”Emil Pașcalău, adică prost gust, kitsch și incultură  agresivă la Sala OVIDIU MAITEC”, facem următoarele precizări: ”Complexul Muzeal Arad apreciază drept incorectă și neprofesională menționarea numelui unui specialist al instituției în materialul redactat de jurnalistul Vasile Zărăndan și publicat pe data de 18.08.2019, după ce în urma discuțiilor avute cu managerul muzeului, dr. Adriana Pantazi menționează ca nu a fost contactată, nu a avut  nici o discuție cu acest jurnalist referitoare la subiectul articolului. Astfel, în comentariile la articolul publicat on-line, menționarea de către domnul Vasile Zărăndan a numelui acestei angajate  a Complexului Muzeal Arad a condus la alte replici de natură absolut absurdă și înjositoare, de altfel ca și conținutul amintitului material jurnalistic.

Complexul Muzeal Arad ține să precizeze că selectarea și programarea  activităților expoziționale ale instituției muzeale se face în  perioada pregătirii planului de activități pentru anul următor calendaristic, prin implicarea directă a colectivului de specialiști, respectiv a conducerii instituției (implicit a șefilor de servicii), prin metode riguros aplicate și stabilite prin regulamentele de funcționare ale instituției. Din aceste considerente, expoziția personală propusă de pictorul Emil Pașcalău (membru UAP România), a  fost acceptată în calendarul de activități expoziționale din anul 2019. Artistul a avut numeroase expoziții personale și de grup, dacă ar fi să amintim doar pe cele personale prezentate la Galeria UAP Oradea (2010), la Muzeul Național Brukenthal Sibiu (2014), Galeria Artă a UAP Craiova (2016),  ori la Institutul Cultural Român din Bruxelles.

Cu atât mai mult nu înțelegem înverșunarea dusă la extremele limbajului gazetăresc în materialul publicat on-line de jurnalistul Vasile Zărăndan, la adresa artistului care expune la Muzeul de Artă a Complexului Muzeal Arad, cu cât curatori precum Iulia Mesea (Muzeul Național Brukenthal Sibiu) sau George Popescu (București), definesc preocupările, trăirile și interiorizările pictorului Emil Pașcalău și îl încadrează din punct de vedere artistic, în termeni absolut 

firești, simpli și coerenți. Din punctul de vedere oficial al Complexului Muzeal Arad, ne delimităm strict de acest material publicat on-line de publicația arq.ro  și ne exprimăm gustul amar lăsat de ușurința cu care se publică asemenea materiale, de către jurnaliști care nu au competențe în istoria și critica de artă, punând în discuție credibilitatea profesională a instituției noastre muzeale, inclusiv a specialiștilor din instituție, care fără voia sau permisiunea lor sunt purtați în dezbateri pseudo-jurnalistice fără limite ale bunului simț!

De asemenea, tocmai pentru a răspunde profesionist unor asemenea speculații ”critice”, provocăm publicul iubitor de artă să treacă pragul expozițiilor noastre în cadrul evenimentului cultural Noaptea Albă a Instituțiilor de Cultură din cadrul Zilelor Aradului, organizat vineri, 23 august 2019, între orele 19.00-24.00 la Muzeul de Artă Arad (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II) și Palatul Cultural (intrarea dinspre Parcul Copiilor), respectiv între orele 16.00-24.00 la Sala Clio a muzeului arădean!”

Cu stimă,

Dr. Constantin Ioan INEL,

Manager

Complexul Muzeal Arad

 

Redacția: Pentru ca cititorii noștri să poată avea o privire de ansamblu asupra întregii probleme am pus linkul articolului, dar suntem nevoiți să republicăm articolul și cu buclucașele comentarii cu tot:

https://www.arq.ro/emil-pascalau-adica-prost-gust-kitsch-si-incultura-agresiva-la-sala-ovidiu-maitec/29146

Emil Pașcalău, adică prost gust, kitsch și incultură agresivă la Sala OVIDIU MAITEC

Motto: ”Ce tragedie, să simți ca Shakespeare, dar să nu te poți exprima decât ca și un birjar!”

                                                                                                                        (Aldous Huxley)

Nu pun defel la îndoială credința profundă în Dumnezeu și iubirea fierbinte de patrie a craioveanului Emil Pașcalău, care și-a vernisaj miercuri, 14 august, la Sala OVIDIU MAITEC a Muzeului Județean Arad o amplă expoziție de pictură și desen. Însă faptul de a fi intens credincios, de a avea experiențe mistice copleșitoare chiar, nu-ți garantează cu nimic că o să le și poți exterioriza pe pânză, sau transfigura în literatură ori muzică la o înaltă cotă valorică. Și exact la fel se petrec lucrurile și cu dragostea de neam și țară. Altfel ar fi pline muzeele și bibliotecile de tablouri și cărți, pictate ori scrise de mari mistici și eroi ai popoarelor.

Că lucrurile nu stau deloc așa o dovedește istoria artei și a literaturii deopotrivă. Criminali, anarhiști, pedofili, cu conștiința neagră și ani grei de pușcărie în spate, precum Caravaggio, Francois Villon, Dostoievski (și lista e a naibii de lungă), au fost, cu toate acestea, mari artiști. Și asta pentru că, până și bunul Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, atunci când este vorba despre artă, operează cu alte criterii (estetice) și nu cu cele ”Zece Porunci”.

Or, picturile și desenele expuse de Emil Pașcalău pe simezele Sălii OVIDIU MAITEC trădează o rigiditate, o crispare și o lipsă de expresivitate de parcă ar fi fost executate după fotografii proiectate pe hârtia sau pânza respectivă. Ca să nu mai vorbesc despre compoziția lor, ce divulgă un autor despre care ai impresia că habar nu are de evoluția artei, de istoria ei. 

Adică, așa cum în cele nouă luni cât stă în pântecul matern, un copil trece pe scurt prin toate stadiile de dezvoltare ale speciei umane (de la simple molecule organice la vierme, pește, broască, rozătoare, maimuță, OM), sau, în limbaj științific spus, ontogeneza repetă în rezumat filogeneza, tot așa și  pentru un artist al zilelor noastre e esențial să facă efortul și să ”repete”, să studieze istoria picturii (sculpturii, literaturii, filmului, muzicii etc), începând de la desenele rupestre din peșterile neoliticului și până la cele mai insolite experimente ale artiștilor de astăzi. Numai astfel va putea veni apoi cu ceva nou, valoros și original în artă.

Însă, compozițiile lui Emil Pașcalău sunt opera unui semidoct, care nu are nici prospețimea candidă a unui pictor naiv, nici dezinvoltura unui pictor (post)modern, ce se mișcă ca la el acasă printre contexte și curente și care, prin lucrările sale, este tot timpul într-un dialog polemic referențial cu întreaga moștenire culturală.

Aceste pretențioase (nici nu știu cum să le spun!) ”tablouri-metaforă”, aceste ”picturi-personificări” cred că l-ar face să zâmbească indulgent și pe un elev de clasa a IX-a de la un liceu de artă, iar mie unul mi-au adus aminte de ilustrațiile puerile ale revistei ”Turnul de veghe”, cu care Martorii lui Iehova mă asaltau cândva cu regularitate.

Păcat că decidenții Muzeului de Artă Arad au pus la dispoziție cu atâta generozitate Sala OVIDIU MAITEC acestei expoziții, ce balansează între prost gust și ridicol.

Și nici nu vreau să-mi imaginez cât de mâhnit o fi maestrul Ovidiu Maitec (sculptorul arădean  cu ale cărui lucrări se mândresc azi muzeele marilor metropole ale lumii !), când o vedea, de dincolo de nori, pe cine a fost nevoit ”să găzduiască”.

Iată, în final, și un citat din gândirea artistului plastic Emil Pașcalău: ”Tarabele acestei lumi îți oferă și te îmbie să le cumperi gunoaiele, valorile fiind ascunse ochilor noștri. La fel este și în artă...” ce mă duce și pe mine cu gândul la proverbul românesc: ”Gura păcătosului adevăr grăiește”!

 

Vasile de Zărand

45 Comentarii

  1. Emil23 Aug 2019 15:14

    Nu-mi amintesc o expozitie mai slaba organizata de muzeul din Arad ca aceasta. Am cam vazut tot in ultimii ani.

    raspunde
  2. zarandan23 Aug 2019 13:04

    @RALUCA - Întrebarea existențială de azi nu mai este ”A fi sau a nu fi?”, ci, cine o fi Florica!? Eu, personal, prevăd că FLORICA va intra în folclorul contemporan la fel de strălucitor ca și DOREL, constructorul.

    raspunde
  3. RALUCA19 Aug 2019 23:11

    "In calitate de simplu vizitator este greu și foarte greu să demonstrezi că este artă sau kitsch" by Florica. Priceless !

    raspunde
  4. Adrian19 Aug 2019 16:51

    Ce e mizeria asta? De când mama dracului există delict de opinie în România?

    raspunde
    • Florica19 Aug 2019 19:28

      Cum se recunoaște din trei pași delictul de opinie ?

      raspunde
  5. Van goc19 Aug 2019 13:37

    Regula de baza in arta. O stie orice incepator. La 4 picturi bagi un nud. Cred ca aceasta omitere a nemultumit . Un piscot bun si o fata cu bucile goale asigura succesul in arta de azi. Ca altfel uite, pleaca lumea nesatisfacuta.

    raspunde
    • Florica19 Aug 2019 15:28

      Foarte bine punctat, FELICITĂRI ! Dacă ar lipsi de la aceste evenimente nespălații și libidinoșii, am putea respira un aer mai curat.

      raspunde
  6. Andrei18 Aug 2019 13:49

    Am vizitat astazi expozitia. Am plecat profund dezamagit. Nu are nimic in comun cu arta contemporana. Kitsch total ! :):):)

    raspunde
    • Florica18 Aug 2019 17:14

      Sunteți expert în artă, în calitate de ce faceţi aceste afirmaţii negative, ce studii aveți la bază, în calitate de simplu vizitator este greu și foarte greu să demonstrezi că este artă sau kitsch, se pare că toți ne pricepem la artă și la fotbal .

      raspunde
      • Andrei18 Aug 2019 17:45

        Stimata doamna am dreptul si eu la o opinie ? Intamplator am absolvit pictura la Bucuresti. In 98' clasa prof. Mitroi.

        raspunde
        • Florica18 Aug 2019 17:58

          Să înțeleg că sunteți pictor, care este numele dumneavoastră de artist, în ce an ați fost elevul domnului profesor Mitroi ?

          raspunde
          • Andrei18 Aug 2019 19:16

            Stimata doamna am dreptul si eu la o opinie ?

            raspunde
            • Florica18 Aug 2019 20:42

              Bineînțeles că aveți acest drept, dar e corect să fie o opinie avizată, vă rog să-mi spuneți care este numele dumneavoastră de artist, mulțumesc.

              raspunde
  7. Marc18 Aug 2019 10:23

    Kitsch în formă pură ! Felicitări pentru articol !

    raspunde
    • Florica18 Aug 2019 10:53

      Domnule Marc, dumneavoastră ați fost la vernisaj ?, sigur nu ați fost, eu am fost acolo, nici măcar nu ați avut posibilitatea să vedeți expoziția, nu este indicat să va mai dați cu părerea despre subiecte la care nu vă pricepeți, acest artist când a fost acceptat în UAP a avut 9 specialiști în comisia de examinare. Așteptăm cu nerăbdare părerea specialistului cu care a vorbit acest scribălău la comandă.

      raspunde
  8. Dinu17 Aug 2019 23:52

    În toți anii ăștia s-a ținut un anumit nivel al evenimentelor în sala Ovidiu Maitec, de la expoziții și până la artiștii invitați! Păcat, domnul Vasile Zărăndan are dreptate.

    raspunde
    • Florica18 Aug 2019 10:43

      Aşa se numeşte un individ neîngrijit și nespălat, "DOMN" ?, nu cred că se poate numi domn un specimen care merge la un act cultural încălțat în sandale purtând ciorapi prăfuiți și mirosând a transpirație.

      raspunde
    • zarandan18 Aug 2019 00:48

      @Dinu - Mulțumesc, însă ar fi de dorit ca mai mulți cunoscători să reacționeze public (degeaba primesc eu în privat telefoane și sms-uri de felicitare!), altfel impostorii au să prindă curaj și un nou ”proletcultism” va năpădi și va sufoca exact ca buruienile viața culturală arădeană, atâta cât este ea. Aradul are, totuși, o Filială a Uniunii Artiștilor Plastici, o facultate și un liceu de ARTE !!!

      raspunde
  9. Florica16 Aug 2019 13:30

    Hai că am ajuns să o vad și pe asta. Măi Vasile, tu te-ai trezit să scrii despre artă, tu care ai fost paznic la Cimitirul Pomenirea ?

    raspunde
    • zarandan16 Aug 2019 14:48

      @Florica - Numai paznic de noapte, Florico și asta vreme de trei ani bătuți pe muchie, până ce madam Rodica Stănoiu s-a îndurat de mine și, la sugestia lui Bombonel (alias Adrian Năstase), mi-a dat cetățenia română, punându-mă să jur credință patriei în fața Guvernului României. Dar tu, fato, chiar nu ești capabilă să combați nici măcar o idee din articolul unui paznic (de noapte)?

      raspunde
      • Florica16 Aug 2019 16:55

        Deșteptul satului, ai uitat ce vorbești ? Uite aici ce ai spus: @Ion - suferi de meteahna multor români, aceea de a-ți da cu părerea după ureche, fără să fi ”văzut expoziția”. Așa că lasă tonul pretins neutru și documentează-te! Eu te provoc să ceri părerea criticului de artă Adriana Pantazi, angajată a Muzeului Județean Arad. Și pe urmă sper să ai și onestitatea de a o comunica (părerea) cititorilor site-ului www.arq.ro. Aștept cu nerăbdare! Dacă nu te-ai văzut cu Adriana Pantazi înseamnă că ai vorbit cu ea la telefon, se vede clar răutatea din ea transmisă prin slugoiul din tine.

        raspunde
        • Zarandan16 Aug 2019 17:12

          @Florica - Florico, fato, deși nu ai nici o logică ori coerență, tre să recunosc resemnat că ai capacitați paranormale !

          raspunde
          • Florica16 Aug 2019 19:50

            Mergi și păzește morții, nu ai nicio treabă cu această meserie, faci presa de râs, toate ziarele aservite politic cum este și ARQ, nu mai respectă deontologia și etica aplicată profesiunii de jurnalist, să-ți fie rușine pentru răspunsurile tale.

            raspunde
            • zarandan16 Aug 2019 21:00

              @Florica - Florico, dacă ai avea și numai 10% minte față de cât îți meliță gura, ție ar trebui să-ți fie rușine, fato, că te-ai băgat ca musca-n lapte în discuție și m-ai jignit ca o țață refulată în fiecare comentariu.

              raspunde
              • Florica17 Aug 2019 15:55

                Eu te-am jignit nesimțitule ?, eu am spus doar adevărul, tu ai jignit acest artist care este membru UAP . A ajuns paznicul de morții să facă cronică de artă, e trist ce se întâmplă în presa din Arad. Nu uita cum ai venit la vernisaj ca un neica nimeni îmbrăcat ca un om al străzii mizerabil, erai încălțat cu sandale și ciorapi, să nu mai spun că ai lăsat în urma ta un miros neplăcut provocat de consumul de ceapă. Scribălău la comandă ce ești, așa se merge la un vernisaj de artă ?

                raspunde
                • zarandan17 Aug 2019 17:18

                  @Florica - Fato, tot nu pricep ce ți s-a cășunat pe mine și mă spurci ca o precupeață, când eu m-am referit doar la lucrările (hai să-i zicem) pictorului Emil Pașcalău, fără a face nici o referire la om (dacă mintea ta de chivuță poate sesiza diferența) și chiar nu-nțeleg ce ai cu sandalele mele de firmă (pe care am dat o groază de bani în Germania !), când directorul Muzeului Arad era încălțat cu adidași (plus cămașa scoasă) iar alți participanți erau în pantaloni scurți. Doar ”artistul” era într-un costum la fel de desuet ca și picturile sale !!!

                  raspunde
                  • Florica17 Aug 2019 20:59

                    Se pare că ești bătut în cap, ții ca orbul de bâtă, directorul nu pute a transpirație și a ceapă ca tine, să nu spui că ceapa era tot din Germania, sandale cu șosete prăfuite se poartă doar în Las Fierbinți.

                    raspunde
                    • zarandan17 Aug 2019 21:27

                      @Florica - Fato, io unul n-am mâncat ceapă-n viața mea, că-s alergic la ceapă, dar oare nu cumva ai inhalat tu ceva în ziua respectivă, că doar nu poți să fii așa tembelă de la natură !

                      raspunde
                      • Florica17 Aug 2019 21:58

                        Tembelă a fost măicuța ta că a făcut un gălămoz ca tine.

                        raspunde
              • @voyeuristul Zarandan17 Aug 2019 13:49

                Da mai taci in mortii ma-tii de jegos imputit. Asa se vorbeste? Cu "fato"? Mortii tai de gunoi

                raspunde
  10. Daniel16 Aug 2019 12:03

    Vasile Zărăndan se pare că ești în lumea ta, ai ajuns să scri la comandă, măcar dacă ai scrie corect gramatical. Despre ce critic de artă vorbești ? doamna Adriana Pantazi nu este capabilă să vorbească coerent cinci minute, darămite să înțeleagă o lucrare și să vorbească despre ea. Adriana Pantazi este un simplu evaluator fără experiență . Pentru cultura ta generală îți spun că în Arad nu mai există critic de artă, (vorbește cu domnul Horia Medeleanu poate ajungi cu picioarele pe pământ). Dacă ai vorbit cu marele expert trebuia să o citezi pe ea în articol, nu să scrii la comanda ei, nici măcar nu a văzut lucrările, cu toate că era normal să fie prezentă la vernisaj. Ai ajuns să bălăcărești un arist care a expus la Muzeul Național Brukenthal, eu în locul lui te-aș da în judecată.

    raspunde
    • zarandan16 Aug 2019 15:38

      @Daniel ... Sihastru a fi nu-i ușor, așa că las-o și tu mai ușor cu singurătatea și mai du-te pe la femei, că-s pline șoselele și blocurile roșii de ele și o să constați pe urmă (ușurat) că muierile nu sunt chiar dracu-mpielițat ! Pe Adriana Pantazi nu am văzut-o de luni de zile, așa că bazaconiile din capul tău sunt doar efectul FOLICULINEI. (Aș fi spus TESTOSTERON, dar, din păcate, tu nu ești bărbat. precum ”zimbrul transilvan” Liviu Alexe, ce și-a asumat cu franchețe identitatea, ci te ascunzi după pseudonime.) Cere-i părerea asupra expoziției și domnului Horia Medeleanu și, dacă binevoiește să si-o spună, cititorii site-ului www.arq.ro ar fi încântați să o cunoască. Dar tu, între timp, fă repede niste ”injecții de bărbăție”.

      raspunde
  11. Daniel16 Aug 2019 11:53

    Vasile Zărăndan se pare că ești în lumea ta, ai ajuns să scri la comandă, măcar dacă ai scrie corect gramatical. Despre ce critic de artă vorbești ? doamna Adriana Pantazi nu este capabilă să vorbească coerent cinci minute, darămite să înțeleagă o lucrare și șă vorbească despre ea. Adriana Pantazi este un simplu evaluator fără experiență . Pentru cultura ta generală îți spun că în Arad nu mai există critic de artă, (vorbește cu domnul Horia Medeleanu pote ajungi cu picioarele pe pământ). Dacă ai vorbit cu marele expert trebuia să o citezi pe ea în articol, nu să scrii la comanda ei, nici măcar nu a văzut lucrările, cu toate că era normal să fie prezentă la vernisaj. Ai ajuns să bălăcărești un arist care a expus la Muzeul Național Brukenthal, eu în locul lui te-aș da în judecată.

    raspunde
  12. Liviu Alexe16 Aug 2019 09:55

    Continuare (că n-a intrat tot): ca și față de opiniile politice contrare PNL. Nu înțelegi că un ziarist trebuie doar să relateze evenimentele, nu să impună propria viziune? Lasă cititorul să aprecieze cum crede de cuviință.

    raspunde
  13. Liviu Alexe16 Aug 2019 09:48

    Ce prostii vorbești, Vasile Zăr! Poate că nu toate tablourile de-acolo au artă în ele, unele au un misticism mai greu de înțeles, dar sunt bine lucrate și transmit ceva, combinația de culori e plăcută, peisajele și portretele pot sta pe peretele unei camere fără nicio problemă. Apoi, tu n-ai auzit ce-au spus persoanele prezente la vernisaj, inclusiv directorul muzeului? Te iei doar după o singură părere, fie ea a unui critic (spui ceva de critici în răspunsul la un comment). Nu puteai să scrii ceva neutru, ca un nespecialist ce ești? Păi dacă iau la puricat articolul tău, găsesc multe erori (unele chiar incalificabile): picturile rupestre nu sunt din Neolitic, ci din Paleolitic; nu-i corect ontogeneză-filogeneză, ci ontogenie-filogenie; îi faci de cacao pe Villon, Dostoievski, ș.a., niște genii care au ajuns în pușcărie fără vină. Ți s-a suit vedetismul la cap și te crezi atotștiutor! Astfel de poziții ai mai avut și față de unele manifestări literare arădene, pe care le denigrezi, ca

    raspunde
    • zarandan16 Aug 2019 11:11

      @Liviu Alexe - Semidoctul la semidoct trage! Adică vreau să spun, analfabet funcțional, că citatul (strofa) cu acei ”critici” la care faci referire e din celebra poezie ”Criticilor mei”, a jurnalistului Mihai Eminescu. Așa că îți sugerez să te duci fuguța până la unchiul tău spiritual, senatorul Șerban Nicolae, cu care sameni fizic și intelectual ca două picături de apă, și să-l rogi să-ți cumpere un abonament la Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” din Cluj și îngroapă-te acolo batăr 20 de ani. Dar să studiezi acolo, nu să rumegi ca un bour carpatin !

      raspunde
      • Liviu Alexe16 Aug 2019 11:47

        Frumos, frumos! Exemplu de civism și de deontologie jurnalistică! Ce-ar fi dacă eu ți-aș spune că sA(!)meni (doar fizic) cu un gabor care pune cetârne? Cred c-aș fi nedrept cu bietul gabor, care n-are nicio vină, deși s-ar putea să-ți fie unchi nu doar spiritual. P.S. Bour carpatin e un pleonasm (asta o știu din cărți, nu de la Ș.N.).

        raspunde
        • zarandan16 Aug 2019 14:40

          @Liviu Alexe - știi prost, ca mai tot ce știi, deoarece bouri există și în alți munți, nu numai în Carpați. Însă cred că m-a cam luat gura pe dinainte, atunci când te-am gratulat cu apelativul de ”bour carpatin”, când tu, Liviu Alexe, ești, de fapt, un mamut din Paleolitic. Așa că-ți sugerez ca, ”unit în cuget și simțiri” cu idolii tăi antedeluvieni, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea și (c)Iordache AltăÎntrebare, să scorniți o ”inginerie juridică”, prin care să-i reabilitați pe creatorii penali Villon și Dostoievski, despre care susții că-s inocenți și că eu i-aș fi făcut de ”cacao”. Și, cine știe, poate pe lângă ei s-or strecura și câțiva amici de-ai voștri !

          raspunde
          • Liviu Alexe16 Aug 2019 19:05

            E o vorbă: nu te pune cu prostul, că are mintea odihnită. Așa că eu renunț să mai continui o polemică dinainte pierdută. Nu înainte de a-ți mai spune că n-am treabă cu pesediștii,, sunt la fel de hoți ca și fălkiștii tăi, iar potopului i se mai spune diluviu, nu deluviu. Dar n-ai de unde să știi, că Falcă nu te-a învățat decât să-i cauționezi (e grele!) on-line ingineriile cu care-i fericește pe arădeni. Prietenii știu de ce!

            raspunde
            • zarandan16 Aug 2019 21:10

              Antedeluvian (antedeluviană) Antedeluvian (antedeluviană), adjectiv Sinonime: foarte vechi, învechit, perimat, înapoiat.

              raspunde
  14. Ion16 Aug 2019 01:26

    Nu orice om cu penita si accente de jurnalist este si critic de arta asa cum nu orice pensulier este pictor. Nu am vazut expozitia dar totusi cred ca e nedrept fata de artist,oricat de mic ar fi el, ca un fotojurnalist sa-l faca praf doar pentru ca are cum. E doar nedrept. Atat.

    raspunde
    • zarandan16 Aug 2019 02:02

      @Ion - suferi de meteahna multor români, aceea de a-ți da cu părerea după ureche, fără să fi ”văzut expoziția”. Așa că lasă tonul pretins neutru și documentează-te! Eu te provoc să ceri părerea criticului de artă Adriana Pantazi, angajată a Muzeului Județean Arad. Și pe urmă sper să ai și onestitatea de a o comunica (părerea) cititorilor site-ului www.arq.ro. Aștept cu nerăbdare!

      raspunde
  15. Confuz16 Aug 2019 00:16

    V-a făcut mișto de mustață sau de ce atâta ostilitate? Picturile sunt chiar ok. Sau poate aveți calificări de critic de artă/ați produs ceva mai bun, caz în care retrag orice remarcă derogatorie. :)

    raspunde
    • zarandan16 Aug 2019 02:08

      ”Critici voi, cu flori deşerte, Care roade n-aţi adus - E uşor a scrie versuri Când nimic nu ai de spus”.

      raspunde
      • Rrrrr17 Aug 2019 13:46

        Mai du-te in pullla noastra ignorant sarman, voyeuristule, care ti-o freci in cimitir

        raspunde

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite