Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucian Dănilă a greșit...

Simpaticul redactor sportiv, Luci Dănilă, a greșit în cronica lui de ieri . ” Ceața la mal” de pe Arena  Francisc Neuman”, văzută de el în timpul meciului UTA- Gaz Metan, a fost , de fapt ( din surse numai de mine știute), un gaz răspâdit de jucătorii oaspeți , adus special de la Mediaș. 

Lucian Dănilă a greșit...
Comentează 0

Au lăsat vizibilitate doar pe  autostrada ”Cardoso- Bustea” ( doar pentru Mitruț) și tot intenționat nu au pus triunghiurile reflectorizante , în față , lateral și-n spatele zidului arădean la lovitura liberă transformată în gol de Deaconu.

Revenind la lucruri mai serioase, dar la fel de triste, UTA a pierdut aseară trei puncte mari cât fosta Fabrică ” Neuman” , puncte ce reprezentau o liniștitoare rezervă de toamnă pentru pauza ce urmează, dar mai ales o liniștitoare rezervă pentru întâlnirile pe care o așteaptă după această mini-vacanță.

Ce e mai trist e faptul că și apărarea, compartimentul ce funcționa ca uns până acum, a cedat, a jucat brambura , alegând o tactică ce nu li se potrivește...jocul la ofsaid.

Bustea, fundașul lateral care a început bine sezonul ligii I, se pare că are o fobie la atacanții de culoare. Atât în meciul cu Botoșani, cât și în cel de ieri , a fost depășit și fizic și ( mai ales )tehnic de Keyta, respectiv Cardoso. Benga și Erico nu s-au coordonat deloc în acel joc de ofsaid pe care-l pomeneam, iar micuțul albanez Simo, a fost singurul care cât de cât a rezolvat faza de apărare. Dar nu e suficient  atunci când joci pe teren propriu , iar echipa are nevoie și de centrările tale.

A fost ceață și pentru răsfățatul nostru, Denis Rusu, ceață ce s-a mai rărit într-o anumită perioadă a reprizei a doua. Dar, de două meciuri încoace, Denis nu mai e Denis.
Portarul Iacob nu le poate rezolva pe toate. Un portar trebuie să aibă  , pe lângă apărarea din fața lui, și noroc. Ieri nu a avut, însă el nu trebuie să greșească la aranjarea unui zid pentru o lovitură liberă. Când aranjezi un zid, îl poziționezi  în așa fel încât zidul să-ți apere un colț al porții, iar celălalt colț e responsabilitatea portarului. Ei...tocmai pe-acolo, prin colțul portarului ,  s-a gândit să trimită mingea Deaconu și chiar în momentul în care Iacob a fost prins în spatele zidului.

Aceștia ar fi fost câțiva jucători de la care suporterii ( tele-suporterii) arădeni aveau oarecare pretenții. În rest, Roșu, Morar, Oroian, Cipri Rus, Ioniță, Ursu, au făcut corp comun cu ceața din timpul meciului. 

Doar chipurile lui Lucian Dănilă și Viorel Muscă ( fotografii din spatele porților) s-au văzut limpede de câteva ori în ceața sau gazul răspândit aseară de Mediaș pe ” Francisc Neuman”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite