Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis: Mihai Fifor, premier interimar. Miercuri, consultări cu partidele la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi că l-a desemnat pe Mihai Fifor în funcţia de premier interimar, urmând ca miercuri să aibă consultări cu partidele politice la Cotroceni. 

Klaus Iohannis: Mihai Fifor, premier interimar. Miercuri, consultări cu partidele la Cotroceni
Comentează 0

Preşedintele Iohannis a mai spus că această situaţie îl nemulţumeşte profund şi că vrea o procedură rapidă de desemnare a noului premier, astfel încât această nesiguranţă politică să nu degenereze în instabilitate politică. 

"Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Această situația în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două Guverne PSD eșuate. Vreau să avem o proecdura rapidă de desemnare a unui nou premier. Această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate, iarăși, în interiorul PSD. L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar. Am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine (miercuri, n.r.). Voi trimite chiar acum invitațiile pentru consultări", a declarat Klaus Iohannis.

Aceasta a fost prima ieşire publică a lui Klaus Iohannis după ce liderii PSD i-au retras sprijinul premierului Mihai Tudose, iar acesta a demisionat.

Potrivit surselor politice citate de Realitatea TV, şeful statului nu ar fi de acord cu nominalizarea lui Paul Stănescu ca premier interimar, dar ar fi favorabil nominalizării lui Mihai Fifor. 

Pe lista scurtă, pe primul loc, este chiar Mihai Fifor, favoritul taberei Dragnea.

Tot pe lista scurtă mai figurează, potrivit Realitatea TV, Lia Olguța Vasilescu, Viorica Dăncilă și Paul Stănescu.

Potrivit Realitatea TV, cele mai multe șanse de a fi nominalizat premier le are Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării. 

Sursa 


Scrie un comentariu

trimite