Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incidente violente la alegerile din Venezuela

Nouă oameni au murit, în Venezuela, în confruntările dintre protestatari şi forţele de securitate în ultimele 48 de ore. Printre ei se numără şi doi adolescenţi de 13 şi 17 ani, ucişi duminică, 30 iulie, de gloanţe.

Incidente violente la alegerile din Venezuela
Comentează 0

Violenţele, între care uciderea unui candidat şi a unui lider de opoziţie, au marcat scrutinul pentru alegerea unei adunări constituante ce s-a încheiat în cursul acestei nopţi. Noul organism ar urma să rescrie legea fundamentală a ţării potrivit dorinţelor preşedintelui Nicolas Maduro. 

Poliţia din Venezuela a deschis o anchetă după ce, chiar înainte de deschiderea centrelor de vot în alegerile pentru Adunarea Constituţională, a fost ucis un candidat pentru Adunare.

CNN transmite că după luni întregi de turbulenţe sociale, venezuelenii votează pentru alegerea unei noi Adunări Naţionale, care ar putea rescrie Constituţia ţării astfel încât să îi acorde puteri nelimitate preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro.

Agenţia Reuters anunţă că mai mulţi poliţişti au fost răniţi duminică, 30 iulie, în Caracas, capitala Venezuelei, în urma unei explozii produse în timpul unor demonstraţii antiguvernamentale organizate cu ocazia alegerilor pentru Adunarea Naţională.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite