Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hrană zilnică pentru 300 de copii din Africa oferită de omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu

Ovidiu Palcu este un om de afaceri care nu rămâne indiferent la problemele celor mai puţini norocoşi, fiind cunoscut în judeţ pentru actele caritabile pe care le face. Acum a decis să vină în ajutorul a 300 de copii din una dintre cele mai sărace zone din Africa, grav afectată de foame și de mortalitate infantilă. Aceştia vor primi hrană zi de zi,  costurile fiind suportate în întregime de Ovidiu Palcu.

Hrană zilnică pentru 300 de copii din Africa oferită de omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu
Comentează 0

„Contractul prin care ofer masa acestor copii are o valabilitate de un an de zile. În momentul în care se va încheia, intenționez însă nu doar să prelungesc contractul pe o perioadă mult mai mare, dar și numărul de copii să crească semnificativ. Sunt persoane cu capital poate mai puternic decât al meu și le îndemn să îi ajute pe acești copii năpăstuiți de soartă. Oricine merită o șansă la viață, iar dacă stă în putința noastră de a schimba lucrurile în bine, atunci de ce să nu o facem?“, susţine Ovidiu Palcu.

Mai mult, atunci când situația pandemică o va permite, Ovidiu Palcu va merge personal în Africa. „O să dezvolt chiar acolo un proiect prin care să le creez locuri de muncă părinților acestor copii. Și, de ce nu, un viitor chiar acestor copii atunci când vor deveni adulți“, dezvăluie omul de afaceri arădean.

Peste 5.000 de euro pe lună

Fiind vorba despre 300 de copii, costul lunar este de 26.250 lei pe lună. Asta înseamnă undeva la 63.000 de euro pe an, sumă plătită în totalitate de Ovidiu Palcu.

Malnutriția copiilor este o problemă majoră în Africa și este una dintre principalele cauze de deces la copiii sub cinci ani. 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite