Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Anularea unor evenimente ca Festivalul de Teatru Clasic sau târgurile de Crăciun duce la pierderea unor oportunităţi pentru dezvoltarea economică locală şi chiar pentru menţinerea identităţii culturale”

Deputatul liberal arădean Glad Varga reacţioneză după măsurile luate de Guvern pentru reducerea unor cheltuieli bugetare, măsuri care înseamnă pentru Arad anularea unor evenimente de tradiţie ca Festivalul Internaţional de Teatru Clasic. Parlamentarul susţine că anularea unor astfel de evenimente duce la pierderea unor oportunităţi pentru dezvoltarea economică locală şi chiar pentru menţinerea identităţii culturale.

Glad Varga: „Anularea unor evenimente ca Festivalul de Teatru Clasic sau târgurile de Crăciun duce la pierderea unor oportunităţi pentru dezvoltarea economică locală şi chiar pentru menţinerea identităţii culturale”
Comentează 0

„În ciuda bunelor intenţii, recenta ordonanţă privind chibzuinţa bugetară are consecinţe regretabile asupra evenimentelor culturale aşteptate cu nerăbdare de către cetăţeni. Înţelegem cu toţii necesitatea de a gestiona cu atenţie resursele financiare, evitând cheltuielile exagerate şi inutile, dar când măsurile luate afectează activităţi culturale consacrate de-a lungul timpului, poate că este momentul să reconsiderăm această abordare uniformă a situaţiei, care duce la pierderea unor oportunităţi pentru dezvoltarea economică locală şi chiar pentru menţinerea identităţii culturale.

Anularea unor evenimente ca Festivalul de Teatru Clasic sau târgurile de Crăciun cu tradiţie, care aduc bucurie în comunităţi, atrag turişti şi generează şi venituri din vânzarea de bilete sau sunt pieţe de desfacere pentru micii producători este categoric o decizie neinspirată”, susţine Glad Varga. Deputatul propune reprezentanţilor Guvernului să reevalueze impactul fiecărui eveniment în parte şi să permită o adaptare a măsurilor la specificul fiecărei situaţii. „Anularea unor evenimente are chiar efect invers celui urmărit, determinând pierderi semnificative în plan cultural şi financiar. O abordare flexibilă, aliniată la nevoile comunităţilor este categoric o soluţie pentru a arăta că gestionarea eficientă a resurselor financiare poate merge mână în mână cu promovarea şi susţinerea culturii locale”, a încheiat Glad Varga.

Articole asemanatoare