Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ghioroc - Summer Fest la a X-a ediție și Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș-Măderat

Ghiorocul a devenit de mult un bastion al spectacolelor în aer liber pe „Litoralul Vestului”, pentru că aici nu e vorba doar de o simplă plajă ci este mult mai mult de atât, este un complex turistic în cel mai bun sens al cuvântului. Ghiorocul este un loc al distracției, un loc al recreeri în zilele însorite de vară, este un loc unde poți petrece seara la o terasă alături e prieteni privind cerul plin de spele și luna aruncându-și lumina peste întinderea lacului ca într-o poveste fermecătoare sau este locul unde poți petrece câteva nopți pe malul apei în căsuțele cochete și confortabile din camping, iar atunci când primele raze de soare ale dimineții își fac apariția, poți ieși din căsuță cu o cafea aburindă sorbind-o în liniște, lăsând briza dimineții să-ți răcorească fața și trupul.

Ghioroc - Summer Fest la a X-a ediție și Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș-Măderat
Comentează 0

Plaja... este locul care te face să te simți în largul tău, pentru că e marea ta de acasă, unde alții vin din depărtări să se bucure de ceea ce tu ai aici la doi pași de casa ta. Lacul și plaja Ghioroc sunt ceea ce era Costineștiul de altă dată, în care beneficiezi de cele mai frumoase spectacole cu artiști de marcă la tine acasă, pentru că sunt oameni care s-au gândit să-ți aducă marea la picioare.

La final de Summer Fest

Iată că odată cu primele zile ale toamnei a venit timpul să se încheie și cea de a X-a ediția a Festivalului verii Summer Fest - Ghioroc. A trecut un deceniu de când a avut loc prima ediție, iar de atunci balta de la Ghioroc s-a transformat într-un adevărat Litoral al Vestului, unde vin anual mii de turiști. Este mult  sau este puțin... acest lucru îl poate spune primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi–Miorodan, îl poate spune președintele C.J. Arad, Iustin Cionca , îl pot spune cei care au investit în acest loc atât financiar cât mai ales sufletește. Cert este că astăzi ceea ce odată era o simplă baltă, acum este o adevărată oază de relaxare pentru turiști.

Duminică a avut loc închiderea sezonului estival Summer Fest 2021 și deschiderea ediției a XI-A a Sărbătorii Vinului în Podgoria Miniș-Măderat, pe plaja din Ghioroc. Evenimentul a debutat la ora 16.30 cu sfințirea recoltei de struguri și decernarea titlului de cetățean de onoare lui Cosmin Băhnean, decernarea Diplomei de Aur cu ocazia a 50 de ani de căsătorie familiilor Iosif și Maria Lovasz și Andraș și Gizella Boloni.Programul a continuat cu solistul Druțan Bodeamn Alexandru și ansamblul de dansuri Junii Podgoriei din Ghioroc, conduși de Ioan Dărău, iar soliști au fost Bianca Tomoioagă și Lucian Crișan. Invitați speciali au fost Cornel Borza din Bihor și binecunoscutul Petrică Moisă din Banat. Programul folcloric a continuat cu ansamblul de dansuri Vatra Arădeană, după care au urmat solistele Ema Crihan și Mădălina Boroneanț. Melania Cuc& Band au fost cei care au continuat programul după care a urmat Party Mix Band.

Lampioane şi Smiley

Ca de obicei la astfel de sărbătoare, după lăsarea serii se distribuie publicului lampioane colorate care se ridică spre cer, spre bucuria copiilor mai ales. Ora 22.30 a adus cu ea surpriza serii respectiv un program susținut de Smiley care a fost atît de mult așteptat de tineri și nu numai. Aproximativ 2000 de persoane au fost părtași la programul susținut aseară de Smiley pe plaja Ghioroc, bucurându-se din nou de prezența artistului pe scena din Ghioroc. De la copii la tineri și la cei de vârste puțin mai înaintate cu toții s-au bucurat de prezența și evoluția idolului lor pe scenă. Focul de artificii deosebit de frumos a marcat sfârșitul programului, luminând cerul și lacul de la Ghioroc în mii de steluțe colorate.

Iată că Primăria Ghioroc, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean au reușit din nou să aducă bucuria pe fețele celor prezenți la eveniment, însă dincolo de acest aspect au reușit să facă din Ghioroc un pol al frumosului în județul Arad, unde tinerii și nu numai să revină mereu și mereu cu drag!

Numărul turiştilor creşte de la an la an

Cu siguranță investițiile pe care Primăria Ghioroc și Consiliul Județean Arad le vor face și pe viitor în acest obiectiv vor ridica nivelul serviciilor de pe plaja Ghioroc la un nivel mult mai înalt astfel încât fiecare turist să se simtă ca acasă pe plaja de la Ghioroc.

Discutând cu primarul Comunei Popi-Morodan Corneliu acesta ne-a spus că este bucuros de numărul turiștilor care au venit pe plajă și în acest sezon estival. Numărul turiștilor creşte de la an la an, pentru că sunt turiști și din alte județe care vin și se cazează în champingul nostru, însă avem tot mai mulți turiști și din Ungaria care ne trec pragul și rămân la noi câte o săptămână sau chiar mai mult, de multe ori fiind depășiti de numărul de cereri de cazare în raport cu posibilitatea actuală de cazare. Ca plan de viitor, îmi doresc să dezvolt și mai mult acest obiectiv, astfel încât să creștem atât pe plan calitativ al serviciiilor oferite cât mai ales să ne putem extinde fiind presați asa cum am spus de numărul tot mai mare de turiști”, a declarat Corneliu Popi-Morodan.

Galerie foto (662)