Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Europa este prezentă la noi acasă, este prezentă în fiecare comunitate”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a vorbit astăzi în fața presei despre modul în care sunt pregătite alegerile din 9 iunie, dar și despre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană pentru România, în condițiile în care candidează pentru un nou mandat de europarlamentar.

Dacă în ceea ce privește alegerile europarlamentare, Filiala Arad a PNL a depus 32.000 de semnături, pentru Consiliul Județean au fost strânse 30.000 de semnături, iar pentru Primăria Municipiului Arad, peste 12.000 de semnături.

Gheorghe Falcă: „Europa este prezentă la noi acasă, este prezentă în fiecare comunitate”
Comentează 1

„Filiala Arad a Partidului Național Liberal a depus la București 32.000 de semnături pentru candidatura la Parlamentul European. Așa cum știți sunt pe locul 16 pe lista de candidați pentru Parlamentul European. Pentru mine este important că doresc să am al doilea mandat”, a declarat Gheorghe Falcă.

În continuare acesta a ținut să menționeze că România este cea de a patra țară atunci când vorbim de absorbția fondurilor europene provenite din PNRR. „În perioada 2014-2020 plus trei ani de implementare, România a atras 96% din banii europeni. O performanță foarte mare pentru statul român. În perioada 2021-2026, Programul Național de Redresare și Reziliență vine cu 28,5 miliarde de euro, în condițiile în care România este a patra țară ca absorbție a banilor din PNRR. Dacă Polonia abia acum primește prima tranșă, noi suntem în negocieri pentru cea de a treia”, a ținut să precizeze președintele PNL Arad.   

Potrivit eurparlamentarului, crizele care nu au ocolit în ultimul timp nici Uniunea Europeană au dus la creșterea extremismului. „Uniunea Europeană își dorește ca în Parlamentul European acest fenomen să fie cât mai mic. De aceea noi spunem întotdeauna că un vot dat extremiștilor este un vot ratat, pentru că față de parlamentele naționale, Parlamentul European are reguli foarte clare, iar extremismul este izolat acolo”, a punctat Falcă.

În continuare, acesta a prezentat câteva dintre beneficiile prezenței României în Uniunea Europeană. „Puterea de cumpărare a românilor în 2006, înainte de a intra în Uniunea Europeană, era de 34% din media europeană, iar în 2024 este de 76% din media europeană. A crescut și media europeană, dar noi am avut o creștere și mai mare. Salariul mediu net în anul 2006 era 246 de euro, iar în 2024 este de 922 de euro. Salariul minim brut era 330 de lei, iar anul acesta este de 3.300 de lei. Punctul de pensie era 396 de lei, în 2024 este de 2.032 de lei. Un lucru foarte important, în anul 2006 numărul contractelor de muncă în România era de 4,6 milioane, iar astăzi a ajuns la 6,7 milioane, ceea ce înseamnă două milioane de locuri de muncă în plus.

Perspectiva este majoră, având în vedere că România are la dispoziție 86 miliarde de euro, bani care vor aduce beneficii comunităților locale. În momentul de față se lucrează la 1500 de școli, sunt finanțate 22 de spitale, se lucrează la 750 km de autostradă, totul cu bani europeni. Dacă ne uităm în bugetul României, 90% din banii de investiții sunt bani europeni, deci Europa este prezentă la noi acasă, este prezentă în fiecare comunitate, este prezentă în domenii cheie cum este agricultura, în investiții”, a încheiat Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite