Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fără penalii lor, că ai noștri sunt ok: USR-PLUS și Cioloș se fac că premierul Cehiei nu ar avea probleme de corupție

Cehii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva corupției. Aproximativ 250.000 de manifestanţi au cerut duminică, la Praga, demisia premierului Cehiei, Andrej Babis, scrie flux24.ro. Dar cum partidul ANO al premierului ceh Andrej Babis, acuzat de corupție, este membru al familiei europene conduse de Dacian Cioloș, marii luptători împotriva corupției din România, USR, PLUS și Dacian Cioloș se fac că nu văd corupția de la Praga, după principiul „Fără penalii lor, că ai noștri sunt ok”.

Fără penalii lor, că ai noștri sunt ok: USR-PLUS și Cioloș se fac că premierul Cehiei nu ar avea probleme de corupție
Comentează 4

Cu toate că scandalul de corupție în care este implicat Babis durează de mai multe luni, nici un lider european nu i-a cerut demisia, mai scrie flux24.ro. Jurnaliștii de acolo remarcă că Dacian Cioloș, ales săptămâna trecută în fruntea Renew Europe, a tăcut cu privire la acest subiect, cu toate că duminică seară, la Praga, a avut loc un miting impresionant. Asta, în condițiile în care, în țară, USR și PLUS se declară împotriva corupției și au inițiat campania FĂRĂ PENALI. Doar că este vorba despre penalii din alte partide, nu din partidele lor și nici din partidele europene aliate.  

UE și-a putea cere banii înapoi

De menționat că rezultatele preliminare ale unui audit al Comisiei Europene, obţinute de presa cehă, au arătat că Uniunea Europeană ar putea cere unor firme legate de Babis să ramburseze 17,4 milioane de euro şi că acesta se află în conflict de interese ca beneficiar al fondului fiduciar către care a transferat managementul holdingului său evaluat la 3,7 miliarde de euro.

Premierul a susţinut de multe ori că „nu se va restitui nimic” şi că rezultatele finale ale auditului, aşteptate spre sfârşitul anului sau abia în 2020, vor dovedi că este nevinovat.

Cel mai mare protest din ultimii 30 de ani

Referitor la protestul de la Praga, flux24.ro ma notează că cifrele comunicate de organizatorii protestelor nu au putut fi verificate independent, dar Reuters şi DPA consemnează că a fost cel mai mare protest antiguvernamental al cehilor din ultimii 30 de ani, după Revoluţie de Catifea care a dus la căderea regimului comunist din fosta Cehoslovacie, în 1989.

Mai multe detalii pe  https://www.flux24.ro/usr-plus-il-acopera-pe-premierul-corupt-al-cehiei/

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite