Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Este scandal şi în alianţa USR-PLUS din Arad: se reclamă aceleaşi practici comuniste

USR-PLUS a fost zilele acestea în centrul atenţiei din cauza scandalurilor interne, iar acest episod pare departe de a se fi terminat. A fost nevoie doar de scânteia care a declanşat conflictul, iar apoi a urmat un val de reacţii care au ţinut drept subiect principal ştirile din lumea politică. Se pare că acest val nu a ocolit nici alianţa USR-PLUS din Arad, unde au fost făcute dezvăluiri despre modul în care este condusă alianţa. 

Este scandal şi în alianţa USR-PLUS din Arad: se reclamă aceleaşi practici comuniste
Comentează 5

Dezvăluirile au fost făcute de Sebastian Tiberiu Pop, un fost membru de bază al PLUS Arad, care şi-a dat demisia din partid din cauza metehnelor din interiorul organizaţiei. Într-un articol pe blogul său personal, Sebastian Pop vorbeşte despre alegerile interne din alianţă, care sunt doar o mascaradă ce doreşte a mima democraţia: „Duminică, 11 octombrie sunt alegeri interne la USR-PLUS pentru parlamentare. În Arad lucrurile sunt aranjate demult. Mascarada este pentru presă, pentru cei direct interesați de rezultat și pentru mimarea democrației. Dacă intru pe ușă duminică și particip la alegeri regizate, sunt ca ei”, spune Sebastian Pop. 

Conform acestuia, totul a început odată cu venirea lui Sebastian Bulumac (fostul candidat la Primăria Municipiului Arad susţinut de PSD) în filiala PLUS din Arad. Alături de Bulumac au venit zeci de cunoştinţe care au devenit membri cu drept de vot şi astfel au preluat conducerea organizaţiei. Sebastian Pop motivează afirmaţia cum că PLUS Arad este penetrat de pesedişti cu un exemplu clar, când pentru un training al membrilor a fost adusă să le vorbească fosta şefă de campanie a PSD de la alegerile locale din 2016. În PLUS Arad, scandalurile între aripa PSD, după cum este numită de Pop gruparea lui Bulumac, şi membrii bine-intenţionaţi au fost la ordinea zilei. Aceste scandaluri au făcut ca organizaţia PLUS din Arad să fie abandonată de organizaţia centrală. 

Acest context a fost unul favorabil pentru cei de la USR Arad deoarece toată puterea de hotărâre se află în mâinile lor, părerea celor din PLUS fiind nulă. La congresul pentru stabilirea candidaţilor, PLUS a primit doar 15 delegaţi dintr-un număr de aproximativ 190 de delegaţi. Cei de la USR, ştiu de la bun început cum să voteze, nefiind la prima ispravă de acest gen. Sebastian Pop povesteşte cum la ultimul congres, membri ai USR Arad au fost aduşi cu maşina de către deputatul Sergiu Vlad să voteze, mulţi dintre ei nici nu au ştiut unde se află sediul USR până la acea vreme, iar la intrare au primit o listă cu cine trebuie să voteze. USR îşi păstrează locurile pe care le are deja şi nu sunt dispuşi să cedeze. Pop mai vorbeşte despre faptul că în USR sunt promovaţi lipitorii de afişe, nu oamenii competenţi. De asemenea, câştigătorii se cunosc cu săptămâni bune de dinaintea alegerilor. 

Rămâne de văzut ce se va hotărî în urma congresului alianţei USR-PLUS, dar cert este că apele sunt tulburi. Conform unor surse, se pare că Adrian Wiener ar urma să fugă de pe locul de senator către un post de deputat, cel mai probabil din cauza rezultatului slab obţinut de USR la Arad. 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite