Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu intensitate, de la agonie direct spre extaz: HC Beldiman - LPS Banatul Timişoara 25-24

Cu intensitate, de la agonie direct spre extaz: HC Beldiman - LPS Banatul Timişoara 25-24
Comentează 0

Bătuse ceasul orele amiezii, şi în Polivalentă HC Beldiman şi LPS Banatul Timişoara aveau de disputat puncte în seria F a Campionatului Naţional de handbal masculin-juniori II. Doi "balauri" cam de acelaşi nivel, şi ambii cu foame de rezultate.

La încălzire jucătorii lui George şi ai Adrianei Beldiman erau încrezători. Igor Bartha spunea: "Azi nu putem pierde", lucru întărit şi de colegii săi. Chiar dacă dincolo, în terenul celălalt, adversarii păreau la fel de bine pregătiţi. O poveste doar, căci în ciuda orei de start, combatanţii păreau încă adormiţi. Vreo 4 minute tabela a rămas îngheţată la 0-0. Apoi cu greu jucătorii ambelor formaţii mai găseau şi plasa porţii adverse. Pentru că altfel: şuturi în bară, în portar, pe lângă sau peste poartă. Cu prea multă seninătate! Spre exasperarea antrenorilor, mai ales al lui George Beldiman. Până la 7-7 iţele păreau încă greu de descâlcit. Timişorenii aveau să spargă monotonia pe final de mitan, se desprind la 2 goluri, şi încheie 30 de minute ciudate cu 10-8! Arădenii erau moi, şi rămăseseră datori!

Pauza îi găseşte pe arădeni pe parchet, ascultând spăşiţi lecţia dată de antrenorul lor. Degeaba, pentru că haosul şi agitaţia continuă, inexplicabil, în jocul celor de la HC Beldiman. Atacul dă rateu după rateu, iar în apărare tinerii handbalişti aradeni se încurcă în...ştiinţă. George Beldiman cere time-out. Strigă, le cere cu insistenţă băieților lui să facă ceea ce pregătiseră la antrenamente, nimic altceva...Degeaba. Timişorenii ajung repede la 3 goluri avans, apoi 4, apoi 5...

"Ce să vă mai fac? Ce să mai schimb?", se aude cu tonul ridicat de pe banca arădeană. Beldiman scoate portarul, şi are 7 jucători pe parchet, dar tot degeaba. Lipsea calmul, stăpânirea de sine. La următorul time-out asta era o problema de rezolvat. 

Şi minunea se produce. Ca obicei, restartul se dă din poartă. Mathiu, palid şi el până atunci, închide unghiurile, şi atacurile pleacă, în linişte, din poziţional. Fără starea de agitaţie de până atunci. Şi chiar dacă timpul curge nemilos, tensiunea, jocul dezordonat şi dezlânat nu mai putea continua. Nu mai avea cum. Lacătul psihic fusese deschis. George face schemele, Adriana le cere băieţilor echilibru. Şi aceştia răspund, cum ar fi trebuit şi până atunci să o facă.

Bartha continuă să ducă greul ca şi până acum, dar colegii săi încep să se trezească. Şi, uşor-uşor, traseele devin mai simple, poarta adversă parcă e mai mare, handbalul devine un joc simplu, şi atunci invariabil şi reuşitele curg precum curge Mureşul de atâta amar de vreme. 

E rândul adversarilor (şocaţi de revenirea de-a dreptul spectaculoasă a adversarilor) să se lovească de zidul de 9 metri arădean (şi nu ca înălţime, ci ca eficienţă), cu defensiva precisă începută de pe extreme până pe pivot, poarta e închisă deja, de ceva vreme, atacul are în buzunar cheia corectă, şi Aradul egalează la 23! Pentru că sunt ultime secunde, acestea par ireale. Bartha îşi calculează paşii pentru şi pune pe tabelă un gol descătuşant. Ultima ofensivă a oaspeţilor îşi găseşte ţinta, dar mai e timp. Hai că se poate! 

Calm, mult calm, inteligenţă şi finalizare precisă. Asta trebuie! Cel care îşi asumă ultimul cuvânt e Paşca. Pătrunde prin centru, apărarea timişoreană visează, şi mingea se scurge uşor în poarta LPS-ului, 25-24! E gata! E o victorie imensă, muncită, la finalul unui joc pe care, aşa cum le explica George Beldiman elevilor săi: "voi vi l-aţi făcut greu"! Rămâne victoria imensă de la final, bucuria unor copii care învaţă să trăiască din ce în ce mai intes. Şi că munca e, de multe ori, răsplătită pe măsură.

E al treilea succes stagional pentru juniori II ai celor de la HC Beldiman, care aşteaptă în etapa următoare liderul neînvins al clasamentului, SCM Timişoara. Cu şansa a doua se pleacă, dar, dacă au învăţat ceva din meciul de azi, tinerii handbaliști ai Aradului ar putea pune probleme.
......................................................................................
HC Beldiman - LPS Banatul Timişoara 25-24 (8-10)

Marcatori HC Beldiman: Bartha 8 goluri, Paşca 7, Ursu 5, Tudoran 3, Cristea 2. Au mai jucat: Mathiu, Boldiş, Găulea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite