Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cercetătorii de Măgurele caută soluții pentru o diagnosticare cât mai rapidă a COVID-19

Cercetătorii care lucrează la Laserul de la Măgurele caută soluții pentru diagnosticarea cât mai timpurie a îmbolnăvirii cu COVID-19, scrie comisarul.ro.

Cercetătorii de Măgurele caută soluții pentru o diagnosticare cât mai rapidă a COVID-19
Comentează 0

Oamenii de știință lucrează la sistem pilot de radiografie de fază a efectelor COVID-19 asupa plămânului, dar și de diagnosticare „posibil mai timpurie decât cu metodele clasice de investigare cum sunt tomografia computerizată și/sau radiografia cu raze X”.

„Sunt șanse mari ca radiografia de fază să vadă mult mai devreme efectele corovirusului asupra plămânului decât radiografia obișnuită. Detectarea devreme a efectelor este un aspect [...] ”, a declarat Dan Stutman cercetător și profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, la România România Cultural.

Click aici pentru detalii: https://www.comisarul.ro/articol/cercetatorii-laserului-de-la-magurele-lucreaza-la-_1083807.html

Intrați aici pentru a asculta interviul: https://radioromaniacultural.ro/cercetatorii-de-la-centrul-eli-np-de-la-magurele-centrul-celui-mai-puternic-laser-din-lume-lucreaza-la-un-sistem-pilot-de-radiografie-de-faza-a-efectelor-covid-asupa-plamanului/

Foto: Radio România Cultural

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite