Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ITM lovește tare în transportul alternativ de persoane: 57 de oameni depistați că munceau fără acte, la un singur angajator; amenzile aplicate sunt de ordinul sutelor de mii de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad lovește tare în transportul alternativ de persoane, care însă trebuie să recunoaștem că spre deosebire de firmele de taxi practică tarife mult mai decente. Un singur angajator a fost sancționat cu amenzi care totalizează... 358.000 de lei, pentru mai multe nereguli, printre acestea numărându-se și faptul că 57 de persoane munceau „la negru”.

ITM lovește tare în transportul alternativ de persoane: 57 de oameni depistați că munceau fără acte, la un singur angajator; amenzile aplicate sunt de ordinul sutelor de mii de lei
Comentează 1

„În ultima săptămână din luna octombrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au depistat, la o societate, un număr de 57 de persoane fără a avea încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Aceste persoane au prestat activități din domeniul transportului alternativ de persoane folosind o aplicație.

Totodată, 10 dintre salariații acestei societăți, cu contract individual de muncă cu timp parțial, sunt persoane care au depăși durata timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă.

De asemenea, în ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, s-a constatat faptul că 24 de salariați nu au fost instruiți anterior începerii activității, nefiind efectuat nici instructajul introductiv general și nici instructajul la locul de muncă.

Pentru deficiențele constatate, societății i s-au dispus măsuri de intrare în legalitate și i s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 358.000 lei”, transmit reprezentanții ITM Arad.

Fotografia are rol ilustrativ

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite