Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Vladimirescu - lucrări de sezon și noi șantiere (FOTO şi VIDEO)

În urmă cu o zi am ajuns în comuna Vladimirescu pentru a sta de vorbă cu noul primar al comunei, Mihai Mag. Cunoscându-l ca un om energic încă din vremea cât era viceprimar, Mihai Mag este omul care face tot ceea ce-i stă în putință pentru a rezolva orice problemă se ivește în comună în cel mai scurt timp. E drept că acest lucru impune o alergâtură de la un punct de lucru la altul, dar atunci când îți dorești o comună modernă, civilizată și curată trebuie să fii mereu pe teren acolo unde este nevoie. Acesta este și motivul pentru care dânsul stă mai puțin în birou la Primărie, fiind mereu acolo unde se derulează investițiile necesare comunității, făcându-și însă timp să stea de vorbă și cu oamenii, ascultându-le păsurile. De aceea cred că oamenii și-au dat seama că dânsul este cel potrivit pentru a duce destinele comunei mai departe și l-au ales în fruntea urbei.

Comuna Vladimirescu - lucrări de sezon și noi șantiere (FOTO şi VIDEO)
Comentează 0

Atunci când vorbim de comuna Vladimirescu, ne gândim implicit și la o populație de aproximativ 14.000 locuitori, ceea ce face din Vladimirescu o comună greu de administrat, având în componență și localitățile Cicir, Horia și Mândruloc. Când am ajuns la Primărie, acolo erau muncitori care lucrau la pavajul parcării din fața instituției, iar primarul era afară cu muncitorii. Am intrat și l-am rugat să ne prezinte situația unităţii administrativ teritoriale pe care o conduce, știind că una din problemele cu care se confruntă este lipsa bugetului însă totodată știam că primarul nu va sta în birou, ci va continua cel puțin cu lucrările începute de anul trecut sau cu lucrările de întreținere ce se impun în această perioadă.

,,Am început anul 2021 cu speranța că va fi un an mai bun cu noi oportunități și provocări pentru a realiza noi investiții. Deși suntem la sfârșitul lunii martie, încă nu putem vota bugetul în forma lui finală, însă noi avem lucrări care nu pot aștepta, astfel că se lucrează la trotuare în localitatea Vladimirescu, iar pe strada Ștefan cel Mare sunt finalizate lucrările de amenajare și construcție a trotuarelor. Acum ne mutăm șantierul pe strada Reformei unde urmează a se construi trotuare noi. La Mîndruloc se lucrează la construcția gardului de împrejmuire a cimitirului, iar în acest moment, avem deja executată fundația și montați stâlpii de sustinere a gardului pe o latură a cimitirului, iar cu echipa noastră de muncitori toaletăm arborii care pun în pericol integritatea cetățenilor și afectează rețeaua electrică, lucrare pe care o executăm în toată comuna. Am început decolmatarea șanțurilor de pe strada Progresului din Vladimirescu și continuăm cu Mîndruloc și Cicir pe tot traseul drumului național. Pentru că sala de sport din cadrul Şcolii Gimnaziale Vladimirescu era într-o stare necorespunzătoare, fiind nevoie de o schimbare, am început lucrările de modernizare a acesteia precum și a vestiarelor și băilor destinate sălilor de sport. Așa cum am obișnuit cetățenii de două ori pe an, primăvara și toamna, când se fac tualetări de pomi în gospodării, cu începere din 22 martie, Primăria va face colectarea deșeurilor vegetale din fața locuințelor de pe raza tuturor localităților comunei Vladimirescu. La Mândruloc am început o lucrare de reabilitare și reprofilare a drumurilor agricole, lucrare pe care vrem să o facem pe toată raza comunei acolo unde este necesar, astfel încât proprietarii de terenuri agricole să aibă acees la proprietăți pe orice anotimp, așa cum se întâmplă în orice țară civilizată. În aceste zile se lucrează acolo cu un utilaj care conformează partea carosabilă a drumului. În altă ordine de idei, putem spune că am reușit să realizăm studiul de fezabilitate pentru canalizare și apă menajeră în Horia și lucrăm la un proiect costisitor dar necesar, anume la redimensionarea și formarea unui inel de rețea de apă potabilă, lucrare fără de care nu se mai pot autoriza noi construcții de locuințe sau construcții industriale. Lucrarea este de aproximativ 3,5 milioane lei, bani pe care încercăm să-i atragem printr-o finanțare externă. Desigur că mai avem și alte proiecte de anvergură pe care le vom implementa în acest an pentru că rolul nostru ca administrație este de a oferi cetățenilor comunei un nivel de trai cât mai modern și confortabil”, susţine primarul   Mihai Mag.

Galerie foto (77)

Articole asemanatoare