Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizita-surpriză pe care a primit-o patronul care şi-a făcut angajaţii „animale”. Cine a fost primul care a sărit să-l ajute

După apariţia în mediul online a unui video în care patronul unei firme de confecţii poate fi auzit în timp ce îşi jigneşte angajaţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Prahova au demarat anchete, în acest caz. Totodată, o echipă de la ITM a mers în control la fabrică. În apărarea patronului, şeful de secţie al fabricii, Maria Tot, a declarat că aceasta nu a folosit un limbaj “chiar aşa” şi că angajaţii nu au fost jigniţi. ”Mie nu mi s-a părut un limbaj chiar aşa. Nu e o ruşine să fii ţăran. Pentru mine e o mândrie să fii ţăran", a spus ea.

Vizita-surpriză pe care a primit-o patronul care şi-a făcut angajaţii „animale”. Cine a fost primul care a sărit să-l ajute
Comentează 0

În înregistrarea video, apărută în mediul online, patronul unei firme de confecţii poate fi auzit în timp ce îşi jigneşte angajaţii, pe motiv că aceştia au venit să îşi ceară drepturile salariale.

“Astăzi vă luaţi banii, dar întârziem. Aveţi două opţiuni: ori la 16.10 plecaţi acasă fără salarii, ori aşteptaţi până la 18. (...) Vă purtaţi ca animalele. Sunteţi dezgustători. (...) Ţăranilor (...) Ieşiţi (...) Îi ştiu pe cei cu gura mare şi foarte curând o să scap de ei.(...) Idioţilor”, se aude pe înregistrare.

La o zi după, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a autosesizat, iar miercuri o echipă a mers în control la fabrică.

”Este o echipă acolo. S-a format o celulă şi s-a luat decizia să facem verifcări. Vrea să vedem dacă acest incident este legat de legislaţia noastră sau nu pentru a putea fi luate măsuri”, a declarat, pentru Mediafax, directorul adjunct al ITM Prahova, Constantin Stoica.

Şi poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi a fost începută o anchetă.

Citeste mai mult pe gandul.info


Scrie un comentariu

trimite