Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Turişti străini, pe punctul de a fi lăsaţi fără haine de un taximetrist care le-a cerut "taxă de bagaj"

Doi turişti străini au fost pe punctul de a rămâne fără bunuri fiindcă au refuzat să-i plătească taximetristului care i-a adus la Aeroportul Otopeni o aşa-zisă "taxă de bagaj". Şoferul a fost filmat în momentul în care a vrut să plece cu bagajele, iar cei doi s-au agăţat de maşină ca să-l oprească.

Turişti străini, pe punctul de a fi lăsaţi fără haine de un taximetrist care le-a cerut
Comentează 0

Incidentul s-a petrecut la terminalul plecări al Aeroportului "Henri Coandă".

Mai mulţi oameni au fost martori ai scandalui iscat între doi turişti străini şi şoferul unui taximetru. Unul dintre martori, care a şi filmat o parte a incidentului, a povestit, pentru MEDIAFAX, că discuţiile au apărut în momentul în care şoferul care i-a condus până la aeroport le-a cerut, pe lângă cei 30 de lei pe care tinerii i-au plătit, o "taxă" de 10 lei. Când turiştii au întrebat despre ce e vorba, taximetristul le-a spus că în România se percepe o taxă aparte de cea de transport, care se aplică pentru fiecare troler sau rucsac ce e transportat în portbagajul maxinii de taxi. Tinerii i-au replicat şoferului că nu văd nicăieri afişată această taxă, aşa că i-au spus că nu vor plăti nimic în plus şi au cerut să le fie returnate bagajele.

Din acest punct a izbucnit scandalul. În imaginile filmate de martor se vede cum cei trei discută aprins, iar taximetristul, după ce le dă două dintre bagaje tinerilor, închide portbagajul, se urcă în maşină şi încearcă să plece. Unul dintre tineri se agaţă de portiera din dreapta-faţă a maşinii în timp ce prietenul sau s-a agăţat de portiera din stânga-spate. După câţiva metri parcurşi cu cei doi turişti prinşi de maşină, taximetristul, un bărbat de aproximativ 25-30 de ani, a oprit, s-a dat jos, le-a explicat pe un ton nervos că în România aşa se procedează dacă nu se plăteşte "taxa de bagaj", apoi le-a returnat bunurile şi a plecat.

Nu puţini sunt călătorii puşi în situaţia de a plăti mai mulţi bani pentru o cursă cu taxiul.

"În urmă cu trei ani, m-am urcat la Piaţa Romană într-o maşină de taxi. Avea pe portiera tariful de pornire de 1,29 lei, tariful de noapte de 1,29 lei, tariful de staţionare 1,29 lei, tariful extern de 1,29 lei şi tariful pe kilometru de 12,9 lei. Dar eu nu am văzut că e pusă virgula diferit. Abia la destinaţie, când pregătisem 13 lei să îi dau pentru cei opt kilometri parcurşi, am aflat că trebuie să îi dau 100 de lei. I-am zis că nu am banii ăştia, că n-am văzut tariful, că trebuia să îmi spună, dar degeaba, el a zis că ori îi dau banii, ori stau în maşină până vine cineva să îmi plătească cursa. Am avut noroc că eram acasă, l-am chemat pe soţul meu, care e avocat, şi după o scurtă discuţie, i-a dat 20 de lei şi am putut să plec", povesteşte Maria Iacob. Vezi video aici.

Pentru video si mai multe detalii vizitati mediafax.ro


Scrie un comentariu

trimite