Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vernisajul ”Salonului de toamnă” 2022, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” la Sala Clio

Vernisajul ”Salonului de toamnă” 2022, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” la Sala Clio
Comentează 0
  În seara zilei de 28 septembrie a avut loc vernisajul expoziției ”Salonul de toamnă” 2022, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad într-o frumoasă și îndelungată colaborare cu Complexul Muzeal Arad, la Sala Clio (Arad).
       Expoziția a fost deschisă de artiștii vizuali, Estera Kertesz (vicepreședinte) și Alina Patroiu (membru).
”Azi au dat drumul în lume 28 de artiști vizuali la un număr total de 60 de lucrări din cele mai recente, având deosebita plăcere de a împărtăși bucuria artei cu dumneavoastră, publicul nostru.
Lucrările de pe simeze sunt realizate prin diferite tehnici de exprimare artistică : uleiul și acrilicul pe pânză, pe carton și pe lemn, pictura pe sticlă și pe oglindă, acuarela, sculptura, creația digitală și fotografia. Două lucrări de fotografie artistică sunt expuse de către invitatul nostru, artistul fotograf Kurunczi Ferenc.
Desigur majoritatea dintre dumneavoastră  participați la expozițiile noastre, vedeți  ceea ce expunem, uneori vă place, alteori poate mai puțin. Dar, poate unii dintre dumneavoastră,  publicul nostru v-ați întrebat: oare cât  a lucrat artistul la lucrare, de unde i-a venit ideea, a reușit  din prima, sau a greșit și a luat-o de la capăt, câte hârtii  a stricat și câtă vopsea, oare are momente dificile și  cum le depășește, ce îl  mână  să  creeze artă, și  dacă  e greu, de ce o face? Da, toate acestea, desigur că îl frământă pe artist și  uneori reușește  să  învingă toate dificultățile,  ba poate chiar se întrece și chiar și pe sine sau nu, dar încearcă  din nou, pentru că așa  e el, cel stăpânit de Muze sau de o dulce maladie, aceea a creației. 
Temele alese de artiști si stilurile de execuție sunt și ele foarte variate: natură statică, peisaje, portrete, lucrări florale, lucrări abstracte.
Dați-mi voie să exprim mulțumirile noastre Muzeului de Artă din Arad pentru oportunitatea pe care ne-o oferă găzduind de fiecare dată expozițiile noastre în cele mai bune și elegante condiții. Mulțumim colaboratorilor noștri, ziarelor locale și revistelor online pentru publicitate si pentru atenție și publicului, prietenilor și celor apropiați pentru participare.
Felicităm din toată inima pe toți artiștii expozanți pentru minunatele lucrări de artă expuse, pentru dedicație, pentru pasiunea lor pentru artă și le urăm inspirație în activitatea artistică viitoare!” Estera Kertesz.
 
”Tot ce se vede în această expoziție este despre bucuria de a experimenta viața intr-un mod intenționat, de a exprima o simțire, cumva arătându-i Creatorului ,,uite, am văzut acest aspect din ceea ce ai făurit pentru noi și îl aștern aici, pe o pânză, coală de hârtie, portativ, ecran, piatră sau alt material, pentru a mă bucura de faptul că pot impărtăși privitorului, oferindu-i o stare pe care o recunoaște în trăirea proprie. Iar cum viața noastră se desfasoară mai mult în interior, privind lucrările de artă, ne conectăm conștient, iar și iar, cu sufletul nostru, punând în echilibru ceea ce ni se întâmplă cu ceea ce simțim. Așa că avem bucuria descoperirii unui aspect al vieții, cea a exprimării lui, ca rezolvarea unui Rebus Maxim, bucuria împărtășirii, cea a recunoașterii trăirii interioare a privitorului fața-în-fața cu lucrarea și bucuria frumosului, frumos care e chiar o forță a algoritmului vieții, impactul lui schimbandu-ne.
Felicit toți artiștii care au găsit bucuria de a expune lucrări în această ediție de toamnă.” Alina Patroiu.
 
Expoziția poate fi vizitată la Sala Clio până în data de 9 octombrie, 2022.
 
Vă așteptăm cu drag!
 
 
 

Galerie foto (63)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite