Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD a decis în ședința CExN să valideze toate candidaturile la Congres. Inclusiv Rădulescu

La ora 11.00. liderii PSD se reunesc în ședința CExN-ului, pentru a valida candidaturile pentru Congres care au fost depuse până joi, la ora 16:00. Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD şi-au desemnat candidaţii din timp, dar unii s-au răzgândit în ultima clipă, ca Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, care a declarat, pentru realitatea.net, joi, în jurul orei 15.00, că nu va mai candida pentru postul de vicepreşedinte al regiunii Nord-Est. Totodată, nemulţumiţii din tabăra anti-Dragnea, cei care nu au şanse să li se valideze candidatura, au lansat joi acuzaţii dure către conducerea partidului: Codrin Ştefănescu, Ecaterina Andronescu sau Cătălin Rădulescu, cel care i-a atacat pe Claudiu Manda şi Florin Iordache, numindu-i "habarnişti".

PSD a decis în ședința CExN să valideze toate candidaturile la Congres. Inclusiv Rădulescu
Comentează 0

Update În jurul orei 13.00 în ședință au fost validate toate candidaturile la Congres. Pe de altă parte, Daniel Florea, primarul sectorului 5, s-a retras din cursă.

Întrebat dacă astăzi vor fi validate toate candidaturile pentru congres, Dragnea a răspuns: ”N-am de unde să ştiu ce va face CEx, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie...””Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat de ce simte nevoia să fie reconfirmat la congres, Dragnea a replicat: ”Dar cine v-a spus că simt nevoia? Aţi văzut la mine aşa, o nevoie?”

El a spus că există rezoluţii de susţinere a sa de la toate organizaţiile judeţene, deci nu mai este nevoie şi de un vot.

Întrebat dacă se va vedea influenţa sa în votul pentru preşedintele executiv, liderul PSD a răspuns: ”Nu. Dacă se va vedea ceva, se va vedea respectul, influenţa nu”.

Întrebat dacă are vreo îndoială că va fi aleasă Dăncilă în funcţia de preşedinte executiv al PSD, Dragnea a răspuns:

"Votul e sfânt în democraţie".

”Doamna Dăncilă împreună cu celelalte nouă doamne din BPN sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie. Nouă doamne - opt vicepreşedinţi plus preşedinta organizaţiei de femei. Dacă va fi aleasă doamna Dăncilă, vor fi zece femei în BPN”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că Viorica Dăncilă va avea timp să se ocupe şi de Guvern, şi de partid. Întrebat de câţi ani va fi mandatul celor care vor fi aleşi sâmbătă, liderul PSD a replicat: ”Aşa cum scrie în statut”. El a precizat că nu va prezenta în CEx rezoluţiile care urmează să fie adoptate în congres. 

Primii care au venit la ședinta au fost Codrin Stefanescu și Ecaterina Andronescu. Andronescu a declarat ca nu crede ca Dragnea o sustine pentru functie, în timp ce Ștefănescu le-a transmis colegilor să nu uite că au fost împreună la cumetrii, nunți, botezuri.

Iată care sunt candidații care s-au înscris în cursă, ale căror candidaturi vor fi validate sau invalidate:

 Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu candidează la Congresul din 10 martie pentru funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, iar Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu - pentru secretar general al PSD.

* Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici (PSD Botoşani) şi Gabriel Vlase (PSD Bacău)

* Regiunea Sud-Est: Mirela Furtună (PSD Tulcea) şi Marian Oprişan (PSD Vrancea)

* Regiunea Sud: Carmen Dan - PSD Teleorman (pe locurile alocate femeilor) şi Adrian Ţuţuianu - PSD Dâmboviţa, Cătălin Rădulescu şi Şerban Valeca - ambii de la PSD Argeş (pe locul alocat bărbaţilor)

* Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj) şi Paul Stănescu (PSD Olt)

* Regiunea Vest: Natalia Intotero (PSD Hunedoara) şi Mihai Fifor (PSD Arad)

* Regiunea Nord-Vest: Doina Pană (PSD Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (PSD Maramureş)

* Regiunea Centru: Roxana Mînzatu (PSD Braşov) şi Bogdan Trif (PSD Sibiu)

* Regiunea Bucureşti - Ilfov: Gabriela Firea (pe locurile alocate femeilor) şi Daniel Florea - PSD Sector 5 şi Robert Negoiţă - PSD Sector 3 (pe locul alocat bărbaţilor).

Pe de altă parte, liderii nemulțumiți din partid, cei care fac parte din celebra tabără anti-Dragnea, și-au spus joi nemulțumirile chiar în fața sediului PSD.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, deşi nu are susţinerea organizaţiei, acuzându-şi colegii Florin Iordache şi Claudiu Manda că nu sunt capabili să îşi coordoneze comisiile parlamentare, dar fac declaraţii publice.

Rădulescu: Iordache şi Manda să nu mai facă pe deştepţii!

"Mi-am depus candidatura fără susţinerea organizaţiei. Nu am comentat până acum cât de buni sau nebuni sunt, dar colegii din Oltenia sa se abţină- Manda şi Iordache. Florin Iordache să vadă de comisia lui şi să nu mai facă pe deşteptul să ne dea exemple ce bun jurist este. Am contestat modul de alegere în Congres. Dacă aceşti doi domni deştepti, cum se cred dânşii, şi care nu au dovedit că şi-au făcut treaba măcar în comisiile pe care le conduc, niciunul dintre ei. Fac referire şi stiu mai bine că nu am avut susţinere, pentru că cerinţa a fost că se dă susţinere pentru o singură persoană, deci noi nici nu am intrat în votul organizaţiei. Domnii aceştia, care sunt habarnişti, ar trebui să ştie, să nu mintă în faţa televiziunilor", a declarat joi, Cătălin Rădulescu.

"Votul de sâmbătă mi se pare că nu îşi are rostul. Trebuia să rămânem cu funcţiile până la congresul la termen şi să organizăm atunci pentru toate funcţiile. Nu veţi avea mari surprize. Probabil va fi omul şi locul. Unii s-au îmbolnăvit noaptea, au răcit a doua zi, nu au mai vrut să candideze.M-aş bucura să candideze Nicu Bănicioiu", a mai spus Rădulescu. Parlamentarul susţine că unii s-au retras tocmai pentru că şansele erau zero după actuala formulă de alegere. "Case closed. Trebuia ca toată lumea să candideze. Mâine se vor discuta toate candidaturile şi se va face o listă cu toţi cei care candidează. Unii şi-au depus candidaturile şi apoi au răcit şi nu pot vorbi răciţi la congres. M-am mirat de faptul că s-au înscris şi apoi s-au îmbolnăvit", a spus Rădulescu.

Codrin Ştefănescu: Nu ştiu dacă pot intra în sală

Codrin Ştefănescu a anunţat joi că va candida pentru funcţia de secretar general al PSD, în condiţiile în care nu ştie dacă va putea intra în Sala Palatului, acolo unde va avea loc Congresul PSD, din cauza regulamentului, pe care îl contestă.

"Îmi depun candidatura pentru funcţia de secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală", a declarat Codrin Ştefănescu.

Ecaterina Andronescu: Nu era nevoie de alegeri în partid

Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile.

"Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului", a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.

Surse din partid au declarat pentru realitatea. net care ar urma să fie candidaţii pentru cele 8 zone. Acestea erau variantele de miercuri și joi:

1. Bucureşti Ilfov

 Gabriela Firea, Robert Negoiţă

2. Sud Est

Marian Oprişan, Mirela Furtună

3. Nord Est

Favorit era Dumitru Buzatu. A renunţat la candidatură, iar variante ar fi Gabriel Vlase sau Dragoş Benea. Din partea femeilor va candida Doina Fedorovici. 

4. Oltenia

Lia Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu

5. Nord Vest

Gabriel Zetea, Aurelia Fedorca, Doina Pană

6. Vest

 Mihai Fifor şi Natalia Intotero

7 Muntenia

Şerban Valeca, Cătălin Rădulescu, Adrian Ţuţuianu, Carmen Dan

8 Centru

Bogdan Trif, Roxana Mânzat

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite