Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stop joc! Cât de periculos e jocul "Balena Albastră". Ce știu Firea și Dan despre acest lucru?

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează, marţi, la prânz, campania de conştientizare "Stop joc! E viaţa ta!”, în cadrul căreia se întâlnesc cu elevi din Bucureşti pentru a le vorbi despre pericolul la care se expun dacă joacă "Balena Albastră”, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Stop joc! Cât de periculos e jocul
Comentează 0

La întâlnirea cu elevii bucureşteni vor participa şi artişti şi sportivi, mai spun reprezentanţii municipalităţii, precizând că lansarea campaniei "Stop joc! E viaţa ta!” va avea loc la Şcoala 164, din Sectorul 6 al Capitalei.

Specialiștii spun că iniţiativa ministrului de Interne şi a primarului Capitalei de a merge în câteva şcoli din Bucureşti pentru a discuta cu elevii despre ”Balena Albastră” ar putea avea efecte nedorite.

Unii sociolgi spun că jocul ”Balena Albastră” a fost transformat ”dintr-un fenomen care nu era atât de important într-un fenomen care devine foarte mare” şi că abia acum acesta ”poate să devină un pericol pentru copii şi adolescenţi”. 

Aceștia recomandă tinerilor să discute despre acest joc cu specialişti cu expertiză în domeniu, iar campania de infomare să fie una cu caracter general, în toate instituţiile şcolare.

"Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

Jocul le-ar impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care ar putea ajunge până la a-şi lua viaţa.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite