Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se schimbă talonul de pensie. Cine primeşte cupon mov şi cine roşu. Anunţul ministrului Muncii

Se schimbă talonul de pensie. Ministrul Muncii a anunţat că pensionarii care primesc pensiile pe card vor primi de acum înainte cupoane mov, în timp ce ceilalţi vor primi cupoane roşii.

Se schimbă talonul de pensie. Cine primeşte cupon mov şi cine roşu. Anunţul ministrului Muncii
Comentează 0

Se schimbă talonul de pensie. Raluca Turcan a anunţat că începând cu 15 martie, pensionarii care primesc pensiile pe card vor primi cupoane mov.

”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească drepturile prin bancă.” a anunțat ministrul Muncii, potrivit DCNews.

Conform legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roșie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont.

Potrivit INS, pensia medie lunară, determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari, a fost de 1.500 lei, în creştere cu 16,1% faṭă de anul precedent, iar numărul mediu de pensionari a fost de 5.128.000 de persoane în 2020, în scădere cu 0,5% faţă de anul precedent

“Numărul mediu de pensionari a fost de 5.128.000 de persoane, în scădere cu 29.000 de persoane faţă de anul precedent. Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.675.000 de persoane, în creṣtere cu 3.000 de persoane faţă de anul precedent”, se arată în comunicat.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite