Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD se reunește la Neptun, în CexN. Dragnea, întâlnire separată, vineri, cu liderii nemulțumiți

Liderii PSD se reunesc, sâmbătă, la Neptun, în ședința Comitetului Executiv Național(CExN) pentru a evalua Guvernul Dăncilă și pentru a discuta despre suspendarea lui Iohannis. Asta după ce după ce vineri, Liviu Dragnea a avut o reuniune cu liderii nemulțumiți din partid, cei care ar vrea ca Dragnea să facă un pas în spate: Mihai Tudose, Nicoale Bădălău, Gabi Firea și Ecaterina Andronescu. În urma discuției, cele două tabere au ajuns la un compromis: sâmbătă nu va exista un moment în care cei nemulțumiți își vor prezenta cerințele. Mai mult, Dragnea le-a spus să nu facă jocul lui Iohannis la CExN. Pe de altă parte, Dumitru Buzatu a declarat la Realitatea Tv că la reuniune s-a discutat despre activitatatea Guvernului și pestă porcină. Iar despre amnistie sau grațiere nu au discutat, dar le vor dezbate, pentru că ”toată lumea este interesată”. 

PSD se reunește la Neptun, în CexN. Dragnea, întâlnire separată, vineri, cu liderii nemulțumiți
Comentează 0

Liderii PSD se reunesc, sâmbătă, la Neptun, în ședința Comitetului Executiv Național, începând cu ora 11.00. Vineri, Dragnea și rebelii , au ajuns la un armistițiu, cei nemulțumiți nu s-au mai exprimat public, dar conflictul încă mai există. Mai exact, Gabriela Firea a căzut în dizgrații după episodul cu prefectul Capitalei, iar scrisoarea trimisă de Ecaterina Andronescu a încins spiritele. Iar Mihai Tudose și Nicoale Bădălău fac la rândul lor parte din liderii nemulțumiți. 

Surse social-democrate au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD Liviu Dragnea a discutat, în cursul zilei, cu „cei mai importanţi lideri" din partid şi le-a spus acestora că îşi doreşte ca la şedinţa CExN al PSD de la Neptun, programată pentru sâmbătă, partidul să iasă cu un mesaj de unitate.

Dragnea le-a cerut liderilor PSD „să nu facă jocul lui Iohannis", au spus sursele citate. Discuţile dintre liderii PSD şi preşedintele partidului au avut loc pe fondul propunerii senatorului Ecaterina Andronescu de schimbare a Guvernului şi de înlocuire a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat pentru vineri şi sâmbătă, la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului.

Liderii social-democraţi vor îmbina în staţiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuţiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus" în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului. Dragnea a spus pe 21 august că nu se va discuta în şedinţa CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern de „super profesionişti”.

Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul "de la un dezastru major" spre care se îndreaptă "vertiginos".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite