Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar

Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al Președintelui Klaus Iohannis, a fost numit premier interimar, luni seară, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul în urma rezultatului obținut de PNL la alegerile parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar
Comentează 0

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decretele prin care Iohannis a luat act de demisia lui Orban din funcția de premier și l-a desemnat pe Ciucă la conducerea interimară a guvernului au fost publicate luni seară în Monitorul Oficial. 

Marți, Șeful statului se va întâlni cu lideri liberali pentru a discuta despre strategia de la consultările pe care le va avea, zilele viitoare, cu partidele care vor face parte din Parlament, transmite Realitatea Plus.

Reamintim că un guvern interimar nu poate adopta proiecte de lege, Ordonanțe sau Ordonanțe de Urgență și nu poate stabili noi politici.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite