Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră: un român, ales primar în Spania

Aurel Truţă este primul român care a fost ales primar al unei localităţi din Spania. Povestea sa nu diferă foarte mult de a multor român care a plecat în căutarea unui loc de muncă şi a unei noi vieţi în afara ţării.

Premieră: un român, ales primar în Spania
Comentează 0

De când a ajuns în Spania a lucrat în diverse locuri: a fost culegător de măsline, a lucrat în servicii hoteliere apoi şi-a deschis propriul bar şi a pus bazele unei firme de construcţii la Madrid. S-a îndrăgostit însă de ţinututul Paramo de Boedo, acolo unde şi-a adus şi familia şi afacerile.

Aurel Truţă nu s-a gândit niciodată că ar putea să candideze aici, totuşi Partidul Popular i-a propus să-şi încerce norocul pentru funcţia de primar al localităţii în care trăieşte. Şi a fost ales de oameni. Este vorba de fapt despre o funcţie care nu este remunerată, localitatea fiind destul de mică. A devenit astfel primul român ales primar în Spania.

Comuna Paramo de Boedo include trei sate cu un total de 98 de locuitori, iar Aurel Truţă spune că i-a plăcut de la început regiunea pentru că seamănă cu România. „Am realizat lucrări de construcţii în Cantabria şi de la început mi-a plăcut nordul Spaniei, pentru climă şi oamenii de aici”, spune Aurel Truţă, citat de gazetaromâneasca.com.

Cât despre campanie, primarul spune că nu au existat mitinguri sau manifestaţii publice: „Nu am făcut campanie deloc, dar am vorbit cu oamenii din localitate. Am primit 53 de voturi din 81 şi majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că în comună nu locuiesc alţi români. Sunt înregistraţi câţiva români, dar în realitate, trăiesc în alte localităţi. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral”, a mai precizat primarul comunei Paramo de Boedo, Aurel Truţă.

Aurel Truţă are 39 de ani, s-a născut în Alba Iulia şi locuieşte de 15 ani în Spania. Este căsătorit şi are un copil şi are o fetiţă de 6 ani. El a mai mărturisit că înainte de plecarea din ţară a fost membru al Partidului Ecologist.

Sursa cyd.ro


Scrie un comentariu

trimite