Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 100 de elevi și profesori arădeni au luat parte la "Crăciunul nostru!"

Peste 100 de elevi și profesori arădeni au luat parte la
Comentează 0

Luni, 7 decembrie 2015, peste 100 de elevi și profesori din șapte școli s-au reunit la fosta Casă Națională din Pârneava, astăzi restuarantul Millenium, pentru a se bucura  împreună de tradițiile comunității legate de sărbătorirea Crăciunului. Gazdă primitoare a fost Asociația EDUCATIO, organizatoarea evenimentului.

 

Întâlnirea a fost transformată într-un eveniment de succes de către participanții de la Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu” Arad, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Arad, Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Arad, Școala Gimnazială ”Iosif Moldovan” Arad, Școala Gimnazială Tîrnova, Liceul ”Adam Muller Guttennbrunn” Arad și Liceul ”Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac. Au răsunat colinde în limba germană, maghiară, ucraineană, bulgară, slovacă și română. Copiii, îmbrăcați în frumoase costume populare specifice etniilor, au prezentat obiceiuri de Crăciun specifice culturii pe care o reprezintă, inclusiv produse culinare. Colăcei sub formă de pupăză, turtă dulce, găluște, cozonac au constituit deliciul colindătorilor.

 

În cadrul atelierelor de lucru s-au decorat felicitări, s-au scris mesaje în diferite limbi, au fost confecționate ornamente. S-a împodobit Pomul de Crăciun cu podoabele create și parcă   îngerașii aninați de copii în brăduț vegheau atmosfera aceea de liniște și bucurie care s-a răspândit peste tot, amintindu-ne nouă, oamenilor mari, că avem responsabilitatea de a educa pe cei de lângă noi în spiritul respectului și sprijinului față de semeni, deoarece nu suntem altceva, ci doar altfel. Profesorii școlilor participante au dovedit cu prisosință că știu să o facă.

Evenimentul derulat ne-a arătat că nu sărbătorim Crăciunul meu, Crăciunul tău sau al lui, ci Crăciunul nostru, bucuria nașterii Domnului, revărsându-se într-o învăluire caldă peste toți.

 

Galerie foto (60)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite