Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noul Spital de Psihiatrie Căpâlnaş are fațada finalizată (FOTO)

Noul Spital de Psihiatrie, construit de Consiliul Județean Arad în Căpâlnaș, a fost tencuit și vopsit în exterior, pe fațadă. În interior vor continua lucrările de compartimentare a saloanelor, după ce toate rețelele de utilități au fost puse pe poziție. Clădirea cu etaj va prelua pacienții din vechiul Spital de Psihiatrie și va oferi toate circuitele necesare funcționării unui spital modern, nou construit.

Noul Spital de Psihiatrie Căpâlnaş are fațada finalizată (FOTO)
Comentează 0

„Am decis să nu renunțăm nici la clădirea veche de spital și am cerut managerului de acolo, doamna Claudia Hotăran, să vină cu propuneri ca spațiul respectiv să poată funcționa în continuare. În acest sens am avut deja discuții şi cu proprietarii spațiului și am primit acordul. Am înțeles din discuțiile pe care le-am avut cu administratorii sistemului de sănătate publică din Arad că, din păcate, numărul afecțiunilor psihice este în creștere și asta motivează creșterea numărului de paturi pentru această specializare. Consiliul Județean Arad a depus la Compania Națională de Investiții și un proiect pentru modernizarea Spitalului de Psihiatrie din municipiul Arad care a și fost inclus pe lista sinteză a CNI, pentru că ne dorim ca și această clădire să fie renovată și să ofere condiții bune pacienților din municipiu”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Clădirea va avea demisol, parter, etaj, în suprafața totală de 5385 mp. Spitalul va funcționa cu 75 de paturi pentru pacienţi cu probleme psihiatrice și va avea o curte destinată activităţilor recreative. Valoarea alocată prin PNDL este de 25 de milioane de lei, la care se adaugă un milion de lei cofinanţare a Consiliului Judeţean Arad.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite