Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Arad, păpușile ies în stradă și la...mall

Atențiune! Atențiune! Între 29 septembrie și 4 octombrie, la Arad, păpușile ies în stradă! Ele părăsesc confortul sălilor de teatru și își spun poveștile pe stradă și la... mall. Vorbim despre două spectacole din cadrul celei de a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”.

La Arad, păpușile ies în stradă și la...mall
Comentează 0

Vrem să aducem bucuria teatrului și în afara sălilor de spectacol. Credem că, orice întâlnire în afara spațiilor convenționale, între actori și privitorii poate nefamiliarizați cu teatrul, poate fi o posibilă invitație la un viitor spectacol. Și suntem siguri că arădenii merită astfel de bucurii teatrale.” – spune Christian Caimacan, director artistic al FITA 2019.

Cea mai importantă întâlnire păpușărească a toamnei debutează cu un astfel de spectacol: „Gigalateea” – poveste spusă de actorii Teatrului pe roți, duminică, 29 septembrie, de la ora 12.30 – pe platoul din fața Primăriei Arad.

Teatrul pe roți propune un  spectacol open-air de excepție. Vom admira evoluând o balerină-marionetă înaltă de mai bine de trei metri – Gigalateea. Marioneta – o premieră în România – este concepută de artiștii Teatrului pe roți.” – spun creatorii spectacolului

„Aventurile lui Miska” este cea de a doua aventură teatrală petrecută într-un spațiu neconvențional.

În aventurile sale Miska înfruntă Diavolul și chiar Moartea. Acțiunile sale sunt acompaniate muzical și punctate prin efecte sonore de Dániel Szabó. Vedetă de necontestat a teatrului de păpuși itinerant, Miska face parte din marea familie de artiști ambulanți, care de secole străbat în lung și-n lat drumurile europene păstrând, prin dialogul permanent cu publicul, o incredibilă vitalitate. – spun artiști din trupa Art Puppetry, din Târgu Mureș.

Spectacolul „Aventurile lui Miska” ajunge în fața micilor curioși, duminică, 29 septembrie, de la ora 17:00, în foaierul Trupei Marionete, luni, 30 septembrie, ora 17:30  pe strada Mețianu, marți, 1 octombrie, ora 17.30, la Atrium Mall și miercuri, 2 octombrie, ora 17.30 pe platoul din fața Primăriei Arad.

 

 

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite