Vremea Romania, Arad 22°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare”

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa Consiliului Judeţean, alocarea unor sume importante pentru proiecte care vizează comunităţile locale.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare”
Comentează 0

Banii au fost alocaţi pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza O.U.G. nr. 2/2015, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de  infrastructură care necesită cofinanţare locală în anul 2017. Aceste sume provin din repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Arad a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit.

 „Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare”, a subliniat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Bugetul judeţului este grevat sever de deciziile luate la Bucureşti, de faptul că CJA trebuie să suporte, din resurse proprii, cheltuieli angajate de Guvern şi care diminuează fondurile pentru investiţii.

Comunicat CJ Arad

Scrie un comentariu

trimite