Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca anunță câștigarea proiectului de renovare energetică a unor clădiri aparţinând fostului Spital Municipal

Proiectul de renovare energetică a unor clădiri din fostul Spital Municipal, proiect depus de Consiliul Județean Arad pentru finanțare în runda I a PNRR, „Valul Renovării”, a fost declarat câștigător de Ministerul Dezvoltării.

Suma solicitată de Consiliul Județean și aprobată de minister este de 15,3 milioane lei. Vă reamintim că proiectul a fost depus la câteva zile după ce Consiliul Județean Arad a preluat de la Primăria Municipiului clădirea spitalului.

Iustin Cionca anunță câștigarea proiectului de renovare energetică a unor clădiri aparţinând fostului Spital Municipal
Comentează 0

Finanțarea presupune intervenții la acoperiș și la fațadă, schimbarea geamurilor, respectiv a rețelelor de termoficare și apă, recompartimentarea saloanelor, refacerea instalației electrice și trei stații de încărcare a mașinilor electrice, realizarea de pompe de căldură, termoizolarea planșeurilor.

„Consiliul Județean Arad s-a mișcat foarte repede cu acest proiect și am fost printre primele din țară care l-am și depus. Urmează acum să realizăm documentația tehnică solicitată de minister. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, pentru noi este foarte important să investim în îmbunătățirea condițiilor spitalicești, în condițiile hoteliere de la spital și în dotarea cu aparatură modernă”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În total, județul Arad a obținut finanțare pentru zece proiecte, în municipiul Arad, Felnac și Zădăreni.

Începând cu anul 2016, Consiliul Județean Arad a investit în sistemul de sănătate publică din județul Arad suma de 103,8 milioane lei, din surse proprii, proiecte europene și naționale.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite