Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, dezlănțuit: Oameni care își expun poziția anti-PSD sunt luați în plină zi de Poliție

Președintele Klaus Iohannis a criticat acțiunea de ”neimaginat” a autorităților în cazul numerelor de înmatriculare anti-PSD ale unui român din Suedia. ”Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului”, a spus președintele, vorbind despre măsurile luate de Poliție. 

Iohannis, dezlănțuit: Oameni care își expun poziția anti-PSD sunt luați în plină zi de Poliție
Comentează 0

La o zi după ce Poliția a decis clasarea dosarului deschis împotriva românului din Suedia, în cazul numerelor de înmatriculare anti-PSD, președintele Klaus Iohannis a criticat dur măsurile autorităților. 

”Au început acțiuni de neimaginat. Persoane care îndrăznesc să își expună opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români? Eu vă spun că nu”, a spus Klaus Iohannis. 

După festivalul de bâlbe colosale din ultimele zile, Poliția Română a recunoscut vineri pentru prima oară că a greșit în cazul plăcuțelor anti-PSD. În plus, felul în care a fost tratat cazul de poliţişti a dus acum şi la deschiderea unei anchete interne. 

Direcţia Rutieră va propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii M...PSD, informează IGPR, precizând că şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

„ În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanţii IGPR, printr-un comunicat de presă.

„În ceea ce priveşte dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti va propune unităţii de parchet competente soluţia de clasare a cauzei”, mai arată IGPR.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite