Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încă o probă la examenul pentru obținerea permisului

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, care este de profesie medic specilizat în medicina de urgență, are o inițiativă legislativă care, în ciuda scopului nobil, va da noi bătăi de cap celor care doresc să obțină șoferi cu acte în regulă. Acesta susține promovarea unui curs de prim ajutor în trafic va fi introdusă la examenul de obţinere a permisului de conducere. Proiectul a intrat în dezbaterea Senatului, prima cameră sesizată.

Încă o probă la examenul pentru obținerea permisului
Comentează 0

,,Această lege va salva vieți. Toți șoferii vor ști să acorde rapid și corect primul ajutor. O manevră simplă precum oprirea unei hemoragii sau dezobstrucția căilor aeriene este adesea salvatoare. Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Mai ales în cazul accidentelor rutiere. După adoptarea proiectului meu de lege toţi şoferii vor putea salva o viaţă. Doar dacă vor vrea'', susține doctorul Ciuhodaru.

În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite