Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grevă japoneză la Ministerul Tineretului şi Sportului din cauza "discriminărilor salariale"

Angajații din Ministerul Tineretului şi Sportului fac astăzi  grevă japoneză, începând cu ora 10. Protestatarii vor face fotografii în faţa instituţiilor în care lucrează, cu spatele la fotografi şi cu faţa spre clădire, pentru a evidenţia faptul că Ministerul "a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii" la cererile lor.

Grevă japoneză la Ministerul Tineretului şi Sportului din cauza
Comentează 0

Sindicalişii reclamă și lipsa dialogului social, întrucât Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis Ministerului Muncii propuneri la proiectul Legii salarizării unitare fără consultarea sindicatului.

Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, funcţionari publici şi personal contractual din toată ţara, vor protesta luni, 20 martie 2017, între orele 10 – 11, împotriva discriminărilor salariale la care sunt supuşi de ani de zile şi pentru a atrage atenţia asupra stării dramatice a salarizării din sistemul teritorial MTS.

În contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale angajaţii au decis să protesteze în faţa instituţiilor şi să mediatizeze acţiunea prin fotografii de grup din timpul protestului, într-o manieră inedită, grupul situându-se cu spatele la fotograf şi cu faţa spre instituţia unde activează, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii pentru cererile lor.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite