Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Franța, tot mai aproape de un nou lockdown. Ce spun experții

Franța, vizată de un nou lockdown. Ar putea fi al treilea. Avertismentul vine de la Arnaud Fontanet, membru al Consiliului ştiinţific, care oferă recomandări guvernului în sfera politicilor privind pandemia de COVID-19, scrie Rador

Franța, tot mai aproape de un nou lockdown. Ce spun experții
Comentează 0

Oficialul guvernamental atrage atenția asupra faptului că Franţa ar putea fi nevoită să recurgă la o carantină strictă, precum Irlanda şi Marea Britanie, dacă nu va reuşi să ţină în frâu variantele mai contagioase ale coronavirusului.

Arnaud Fontanet a declarat recent, la postul de radio francez France Inter, că ţara se află într-o „situaţie foarte tensionată, personalul din spital fiind extenuant.”

Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul de la Paris anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii infectați cu COVID-19.

În prezent, Franțșa se află pe locul 6 în topul celor mai afecatte state de pandemai de coronavirus, după Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie.

De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a ajuns la un bilanț îngrijorător de 2,987,965 de infecări cu virusul SARS-CoV-2 și 71,998 de decese. În plus, alte 2,876 de persoane se află în stare critică, în spitalele din țară. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite