Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Forumul Educației Inter-Pares la Arad

Forumul Educației Inter-Pares la Arad
Comentează 0

Aproximativ 60 de lucrători de tineret din țară și străinătate au participat week-end-ul acesta la Forumul Educației Inter-Pares. Evenimentul, desfășurat în clădirea Consiliului Județean Arad, a urmărit promovarea impactului pe care activitățile și proiectele de educație între egali îl au în integrarea grupurilor vulnerabile.

Forumul a fost deschis de către gazdele acestuia, Asociația Ofensiva Tinerilor, de domnul deputat Glad Varga dar și de Friederike Birkle, reprezentantă a Asociației Europene de Formare Inter-Pares. Ulterior, cei peste 60 de educatori între egali au realizat schimburi de bune practici în domeniul educației de la egal la egal.

În cadrul evenimentului au fost lansate mai multe instrumente de lucru pentru persoanele cu dizabilități. Ele sunt reunite pe platforma on-line http://inclusion.ofetin.ro și urmăresc educarea lucrătorilor de tineret pentru ca aceștia să organizeze activități inclusive, deschise și grupurilor vulnerabile, în special tinerilor cu dizabilități de vedere.

“Sunt bucuros că Aradul a fost gazda primului Forum al Educației Inter-Pares din România. Evenimentul a fost unul deosebit de plăcut, pentru că a venit cu soluții concrete la problemele cu care tinerii se confruntă azi.  Mai mult, în cadrul acestuia am colectat idei valoroase de îmbunătățire a legislației în domeniul activităților de interes public, pe care până la sfârșitul anului sper să le putem transpune într-o inițiativă legislativă modernă de sprijinire a ONG-urilor din România”, a declarat Glad Varga, deputat în Parlamentul României.

Forumul a fost organizat de către asociația Ofensiva Tinerilor din Arad în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din Arad, cu Centrul Municipal de Cultură Arad și Consiliul Județean Arad, dar și cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+.

 Finalul evenimentului a fost marcat de o reprezentație a trupei de teatru “ANA”, ai cărei actori sunt persoane cu dizabilități de vedere.

 

 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite