Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Expoziția ”Restituiri. CAROL WOLFF” la Sala OVIDIU MAITEC

Începând de săptămâna trecută Sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă Arad găzduiește expoziția ”Restituiri. CAROL WOLFF”, realizată  și cu sprijinul generos al unor colecționari particulari, a  Asociației Kölcsey Arad şi Muzeului Banatului Timişoara. Curatori expoziției sunt Adriana Pantazi (Complexul Muzeal Arad) și Fekete Károly (Asociația Culturală ”Kölcsey” Arad).

Expoziția ”Restituiri. CAROL WOLFF” la Sala OVIDIU MAITEC
Comentează 2

”Și titlul expoziției - ”Restituiri: Carol Wolff - vine să demonstreze această intenție a noastră, căci, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea și 75 de la trecerea în neființă a pictorului încercăm să readucem în viața noastră un personaj, care prin pictura sa, îndeosebi prin portrete, a fost prezent în foarte multe case ”bune” ale Aradului” ne-a precizat Fekete Károly.

”După opt decenii de la ultima expoziție personală Carol Wilff, portretele, scenele de gen, naturile moarte (reproduse în paginile următoare) recuperează pentru memoria istoriei artei - fie ea și locală - creația artistului, el însuși un personaj implicat în comunitate și apreciat în anii interbelici”, a fixat nuanțat criticul de artă Adriana Pantazi locul pictorului Carol Wolff în galeria patrimoniului artistic din România.

Vasile de Zărand

 

Galerie foto (61)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite