Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eveniment cultural NOAPTEA LA MUZEU. PRINTRE DINOZAURI


Palatul Cultural Arad (intrarea dinspre Parcul Copiilor) Sâmbătă, 19 octombrie, orele 19.00 – 22.00

Eveniment cultural NOAPTEA LA MUZEU. PRINTRE DINOZAURI
Comentează 0

Complexul Muzeal Arad aduce o nouă ofertă culturală pentru publicul tânăr al Aradului, un eveniment dedicat, în primul rând copiilor de toate vârstele: ”NOAPTEA LA MUZEU. PRINTRE DINOZAURI”. Astfel, sâmbătă, 19 octombrie Muzeul de Științe ale Naturii și Muzeul de Istorie din Palatul Cultural vor fi deschise pentru arădeni între orele 09.00-17.00 și 19.00-22.00. Intrarea este liberă pentru copii!

 ”Evenimentul cultural din acest week-end face parte din campania de promovare a muzeului, în cadrul proiectului expozițional și educațional Dinozaurii. O lume dispărută, care se bucură de un succes fără precedent, peste 7500 de arădeni vizitând expoziția, de la momentul deschiderii și până acum. Tot sâmbătă seara lansăm o nouă provocare publicului: vizitatorii care ne vor trece trec pragul vor fi invitați să “adopte" un exponat, atât din colectia muzeului cât și din expozițiile temporare. Prin această nouă campanie dorim să aflăm care exponat din cadrul muzeului nostru este cel mai îndrăgit de public. În jurul celor mai apreciate exponate vom gândi expoziții viitoare.” a declarat Blaga Bogdan, managerul interimar al Complexului Muzeal Arad.

Sâmbătă, 19 octombrie, începând cu orele 19.00, Muzeul de Științe ale Naturii își va deschide larg porțile pentru vizitatorii dornici să descopere povestea dinozaurilor, giganții  dispăruți ai Terrei, care au dominat ecosistemele terestre în trecut.

În Parcul Copiilor, lângă muzeu, vor avea loc proiecții video – filme despre misterioasa dispariție a dinozaurilor vor fi proiectate pe fațada dinspre parc a muzeului. Atracția principală va fi expoziția despre dinozaurii Transilvaniei, deschisă în Muzeul de Științe ale Naturii. Aici, pentru cei mici, se pregătesc ateliere interactive despre fosile și paleontologie, speologie și misterele peșterilor, jocuri tematice interactive și distractive, atelier de pictură pe față pentru copii.

De la standul foto și standul cu suveniruri, vizitatorii noștrii vor duce acasă amintiri memorabile din muzeu!

Hai la MUZEU, în lumea dispărută a giganților Terrei!
Fă-ți curaj și participă la atelierele pentru cei mici și cei mari.
# AVENTURA DINOZAURILOR.
Mapping - proiecție video pe fațada muzeului
# ÎNAPOI ÎN CRETACIC.
Ghidaje tematice interactive
# FOSILE.
Paleontologia în 10 pași
# TESTEAZĂ-ȚI CURAJUL.
Jocuri pentru cei mici și cei mari
# FĂ-TE NEVĂZUT.
Misterele peșterilor
# URME. Face painting
# RAWRR! Stand foto

Muzeul de Istorie este deschis pentru vizitatorii dornici să descopere secretele Aradului și, în premieră, vor avea posibilitatea de a ”adopta” un obiect din expozițiile muzeului. Cele mai apreciate obiecte muzeale, vor face parte dintr-o expoziție gândită să promoveze valorile de patrimoniu ale muzeului arădean. Campania ”Adoptă un obiect” se desfășoară, cu sprijinul publicului, în perioada 19 octombrie – 17 noiembrie, la Palatul Cultural, în expozițiile de istorie și științe ale naturii.

Palatul Cultural Arad
(intrarea dinspre Parcul Copiilor)

Program de vizitare, sâmbătă, 19 octombrie, orele 09.00-17.00 și 19.00-22.00

Eveniment cultural ”Noaptea la muzeu. Printre dinozauri”, orele 19.00-22.00
INTRAREA PENTRU COPII ESTE LIBERĂ
Adulți – 4RON
Pensionari/studenți – 2RON

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite