Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezastru pe piața muncii! 3,4 milioane de români lucrează afară, iar 4,1 milioane nu lucrează

Estimările legate de numărul românilor care au plecat din ţară sunt de aproximativ 3,4 milioane de oameni din 2007 până în 2017, cifră care plasează România pe locul doi în lume, după Siria, în ceea ce priveşte emigraţia, conform ONU. Totodată, în ultimii 10 ani, numărul pensionarilor a ajuns, la finele lunii iulie 2018, la 5.014.596.

Dezastru pe piața muncii! 3,4 milioane de români lucrează afară, iar 4,1 milioane nu lucrează
Comentează 0

În trimestrul I 2018, populaţia activă a României era de 8,8 milioane de persoane. Din acest total 8,4 milioane erau ocupate şi 4,1 milioane erau şomeri (rata medie fiind 4,7%), potrivit INS. 

„Din totalul persoanelor ocupate, doar 6,4 milioane sunt salariaţi şi alte două milioane sunt lucrători pe cont propriu, lucrători familiali neremuneraţi, membri ai societăţilor agricole sau ai cooperativelor neagricole”, arată un comunicat al INS.

În contextul crizei forţei de muncă, „România nu are o evaluare serioasă a deficitului de pe piaţa forţei de muncă pe sectoare şi ocupaţii şi este departe de a avea o abordare sistematică a imigraţiei ca forţă de muncă şi tampon pentru îmbătrânirea populaţiei”, avertizează specialiștii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite