Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ. Reacția japonezilor și americanilor

Oficialii sud coreeni spun că un proiectil a fost lansat duminică după amiază (ora locală) într-un test făcut de Phenian. Între timp, oficialii japonezi au avut prima reacție, spunând că va ridica problema lansării de rachete de către Coreea de Nord.

Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ. Reacția japonezilor și americanilor
Comentează 0

UPDATE 14:15

Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat că doreşte să prezinte problema lansării de rachete de către Coreea de Nord în cadrul summitului G7 care va avea loc în Italia, în această lună.

'Aş dori să avem o discuţie amănunţită despre aceasta la summitul G7', a declarat premierul Abe, după o reuniune a Consiliului naţional de securitate, în urma lansării de către Coreea de Nord a unei noi rachete balistice, arată Agerpres.

Japonia a protestat ferm faţă de lansarea duminică de către Coreea de Nord a unei rachete balistice, a declarat secretarul şef al cabinetului premierului nipon, Yoshihide Suga, precizând că Tokio nu poate tolera actele repetate de provocare ale Phenianului.

Potrivit CNN, acest test vine la doar o săptămână după ce Coreea de Nord a testat o altă rachetă, despre care se spune că este capabilă să transporte o bombă nucleară foarte puternică.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite