Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condamnare istorică. Primul membru al clanului care a cotropit Timișoara, 10 ani de pușcărie

În urma unui proces care a durat cinci ani, Curtea de Apel Timişoara a dat, ieri, sentinţa în unul din puţinele dosare care au vizat mafia imobiliară din Timișoara.

Condamnare istorică. Primul membru al clanului care a cotropit Timișoara, 10 ani de pușcărie
Comentează 0

Ionelaș Cârpaci (foto), șeful mafiei țigănești din oraș, a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare, alături de alți acoliți, dar și să plătească, împreună cu aceștia, 325.120 de euro Primăriei Timișoara și un milion de euro unei firme de construcții, plus 100.000 de euro daune morale.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, Ionelaş Cârpaci și-a trecut ilegal în proprietate mai multe terenuri bine poziționate ale municipiului Timişoara, folosinduse de o dispoziţie de primar falsificată.

Astfel, terenurile au fost „retrocedate” unor cetățeni români de etnie germană, fictivi, care, ulterior, au vândut terenurile respective clanului Cârpaci. Ionelaș nu se oprește aici, ci vinde mai departe terenurile unei companii care vrea să dezvolte un proiect imobiliar pe 10 etaje.

Sentinţa Curții de Apel Timișoara s-a pronunțat în lipsa inculpatului. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa m.evz.ro


Scrie un comentariu

trimite