Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod galben de viscol și ninsori pentru zona estică a județului

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și ninsori valabil și în județul Arad.

Cod galben de viscol și ninsori pentru zona estică a județului
Comentează 0

Astfel, începând de astăzi de la ora 10 până vineri la aceeași oră, sunt așteptate intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali și ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

De menționat că potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Un alt cod galben de precipitații, valabil de astăzi de la 10 pânâ mâine la ora 22, a fost emis în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș). În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite