Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clujul a câştigat o sumă impresionantă după Untold 2017. Anunţul făcut de primarul Emil Boc

Primarul Clujului, Emil Boc, susţine că edişia 2017 a Untold a adus mult mai mulţi bani în Cluj decât la prima ediţie, atunci când oraşul a beneficiat de aproximativ 20 de milioane de euro, dar a evitat să facăpublică, deocamdată, sumă exactă.

Clujul a câştigat o sumă impresionantă după Untold 2017. Anunţul făcut de primarul Emil Boc
Comentează 0

Primarul oraşului Cluj-Napoca a comentat şi nemulţumirile localnicilor, mai ales că unii dintre aceştia au iniţiat petiţii prin care cer interzicerea festivalului, deranjaţi fiind de zgomotul foarte puternc, scriu cei de la Ştiri de Cluj:

„Am încercat în aceşti ani să promovez politici care să unească comunitatea. Şi în acest caz ascult toate propunerile şi ideile care vin de la an la an. M-am uitat la toate sesizările primite la Primărie. În cele 4 zile am primit cam 50 de sesizări pe telefonul Poliţiei Locale şi al Primăriei. La 112 au fost numai două sesizări.

Am apreciat faptul că organizatorii au început să se implice tot mai mult pe latura comunitară. Este investiţia pe care vor să o facă la Spitalul de Copii, de peste 100.000 de euro, pentru copiii bolnavi de leucemie. Contează acest lucru.

După ce se va trage linie, e prea cald să facem bilanţul acum, vom vedea ce lucruri pot fi îmbunătăţite pentru a diminua impactul de zgomot, dacă acesta există. Primăria va încerca să găsească acele căi pentru a uni această comunitate. Această manifestare este importantă pentru România, pentru că peste tot s-a vorbit despre România. Oamenii duc mai departe imaginea României, fără să mai vorbim de Cluj.

Dincolo de dimensiunea economică, dacă la prima ediţie erau vreo 20 de milioane de euro, acum când participarea a fost cu peste... mă gândesc mai mare ca la prima ediţie, cu siguranţă implicaţiile financiare pentru oraş, pozitive, sunt şi mai mari. Acest festival este un element important alături de cele care contribuie la calitatea vieţii. Suntem în era capitalismului. Banii sunt la cei care decid unde să îşi amplaseze investiţiile. Pentru ei conează să fie într-un loc care are recunoaştere internaţională. Acest festival duce imaginea Clujului mai departe”

Primarul a afirmat şi că nu este convins că la festivalul Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică, muzica se opreşte la 1 noaptea: „Cred că este o gogoriţă spusă de cineva care nu ştie”, a declarat Emil Boc la un post de radio.


Scrie un comentariu

trimite