Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Les francitaires d’Arad” - cursurile de vară în limba franceză au loc în această săptămână la „Preparandia” (FOTO)

„Les francitaires d’Arad” sunt cursurile de vară în limba franceză care au loc în această săptămână la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”. După doi ani de pauză pricinuită de pandemie, cursurile au fost reluate și predate de profesori francezi în Arad. 

„Les francitaires d’Arad” - cursurile de vară în limba franceză au loc în această săptămână la „Preparandia” (FOTO)
Comentează 0

În săptămâna 4-10 iulie 2022, la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” are loc cea de-a șasea ediție a proiectului „Les francitaires d’Arad” - cursuri de vară în limba franceză oferite de Clubul Richelieu Mureș-Arad-Lipova. Marie Favron, voluntară din orașul Rennes din Franța, le-a povestit participanților despre obiceiurile și limba celor din regiunea Bretagne, deja considerată arhaică dar care se cere readusă în prim-plan. Elevii au ascultat muzică contemporană franceză și chiar a fost studiat cazul piesei muzicale care a reprezentat Franța la concursul „Eurovision”. 

Elevii vor putea viziona filmul „Je vous trouve tres beau”, un film francez din anul 2005 cu o intrigă interesantă. Astăzi, 6 iulie, a fost „Ziua Picturii” , în cadrul căreia elevii au fost îndrumați de Alfred Hamm, cunoscutul artist plastic francez stabilit în România, care și-a expus ultima operă la Galeria Delta. 

Elevii de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, „Nicolae Bălcescu”, „Vasile Goldiș” și „Dimitrie Țichindeal” au participat la discuții și activități care promovează francophonia și limba franceză. Vineri va fi „Ziua Sporturilor”, când elevii vor putea practica jocul tradițional Petanque, precum și alte sporturi sub îndrumarea Claudiei Dragoș. Școala de Vară de la „Peda” a fost organizată de Clubul Richelieu Mureș-Arad-Lipova, Laura Dragomir și Tudor Dragomir. 

 

Galerie foto (16)


Scrie un comentariu

trimite