Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce surpriză îi așteaptă pe elevii din clasele terminale de liceu? Se va întâmpla în noul an școlar

Elevii aflați în anul școlar 2015-2016 în ciclul superior al învățământului liceal de stat în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea de manuale școlare în limita a 55 de lei pentru fiecare elev, stabilește o Hotărâre aprobată astăzi de Guvern, potrivit bursa.ro.

Ce surpriză îi așteaptă pe elevii din clasele terminale de liceu? Se va întâmpla în noul an școlar
Comentează 0

Măsura are scopul să contribuie la creșterea calității procesului educațional prin accesul elevilor din ciclul liceal superior la resurse educaționale, ceea ce se va reflecta cu siguranta si la nivelul rezultatelor la examenul national de bacalaureat.

Potrivit actului normativ, pentru decontarea cheltuielilor de achiziţionarea a manualelor şcolare, elevii înmatriculaţi in clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a depun la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, informaţiile referitoare la manualele achiziţionate - suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz.

Unităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie sumele cheltuite, pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie. Conform Hotărârii, se decontează sumele cheltuite pentru achiziţionarea manualelor şcolare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

De această măsură se estimează că vor beneficia în anul școlar 2015-2016 aproximativ 362.500 elevi, iar suma preconizată pentru decontarea manualelor este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Sumele destinate decontării cheltuielilor pentru achiziţionarea manualelor şcolare pentru elevii din clasele terminale de liceu se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice.

Sursa: realitatea.net
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite