Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cauți un șampon antimătreață eficient? Iată ce trebuie să știi!

Cauți un șampon antimătreață eficient? Iată ce trebuie să știi!
Comentează 0

Mătreața apare ca simptom al unei afecțiuni numită dermatită și se manifestă prin formarea de cojițe mici, albe, prezente pe suprafața scalpului. Cel mai des aceasta apare în perioada pubertății, când glandele sebacee de pe scalp își măresc brusc activitatea, dar poate continua și la vârsta adultă.

Soluția pentru această problemă? Un șampon antimătreață eficient, care să înlăture mătreața prin reglarea secreției de sebum, însă fără să afecteze pH-ul scalpului.

Cum acționează un șampon antimătreață eficient?

Mătreața este provocată, de cele mai multe ori, de dermatită, însă folosirea fixativului sau a gelului pentru par, stresul și deficitul de vitamine pot agrava simptomele.

Primele semne de mătreață sunt zonele cu roșeață și iritațiile apărute pe suprafața scalpului, senzația de mâncărime, apoi cojițele care apar pe unele zone sau pe întreg scalpul, în situații grave ajungând chiar în zona sprâncenelor sau cea a urechilor.

Pe lângă faptul că alimentează o stare continuă de disconfort din cauza iritației și a mâncărimii, mătreața ne poate pune în situații jenante uneori, deoarece poate fi vizibilă cu ușurință pe haine de culoare închise. Mai mult, dacă nu este tratată se poate agrava, având efecte neplăcute pentru întregul organism.

Un șampon antimătreață eficient trebuie să ajute, în primul rând, la reglarea secreției de sebum. Apoi, este necesar să calmeze iritația și inflamația, însă fără să afecteze pH-ul scalpului. Astfel mătreața scade în intensitate, urmând să dispară de tot.

Iată cum acționează un produs eficient:

  • reglează secreția de sebum;
  • combate mătreața;
  • protejează firul de păr;
  • diminuează iritația;
  • redă sănătatea scalpului;
  • previne deshidratarea scalpului și a părului;
  • menține un nivel optim de sebum, împiedicând mătreața să mai apară.

De ce să alegi un șampon antimătreață din ingrediente naturale?

De 20 de ani, Ayurmed dezvoltă și îmbunătățește suplimente alimentare 100% naturale, bazându-se pe tradiția medicală ayurvedică. Plantele folosite au un efect terapeutic remarcabil, fiind obținute din culturi nepoluate, aflate în cele mai pure zone ale Munților Himalaya.

Bazându-se pe cunoștințele specialiștilor (cercetători, medici și farmaciști) și pe tehnologia de ultimă generație, care permite conservarea proprietăților terapeutice ale plantelor, compania a creat șamponul antimătreață Aloe Antidandruff Hair Cleanser.

Acest produs înlătură mătreața eficient, previne reapariția acesteia, nu afectează pH-ul scalpului și este o sursă nutritivă excelentă pentru scalp și păr. Ingredientele naturale conținute acționează astfel:

  • aloe-vera hidratează eficient pielea capului, împiedicând formarea de cojițe, stimulează regenerarea pielii și a părului, hrănește scalpul, fiind bogat în vitamine, minerale și aminoacizi, și are efect detoxifiant, antiseptic și antiinflamator;
  • extractul din fructe de Sapindus trifoliatus (nuci de săpun) conține substanțe active care curăță părul și scalpul cu blândețe, prevenind deshidratarea și modificarea pH-ului;
  • extractul din frunze de Azadirachta (Neem) are proprietăți antifungice și antibacteriene care elimină inflamația și îndepărtează microorganismele responsabile de formarea mătreții;
  • mierea contribuie la hrănirea scalpului și a firului de păr, fiind bogată în minerale, vitamine, enzime și acizi organici.

Șamponul antimătreață de la Ayurmed se aplică pe părul umed și se masează ușor, astfel încât să ajungă pe toată suprafața scalpului, apoi se lasă să acționeze 10 minute. Clătirea se face cu apă călduță, fără a freca scalpul cu degetele sau unghiile, deoarece acest obicei poate afecta pielea.

Produsul începe să acționeze eficient împotriva mătreții încă de la prima aplicare, calmând iritația și senzația de mâncărime. Utilizarea lui regulată contribuie la eliminarea mătreții în doar câteva săptămâni, reduce neplăcerile asociate dermatitei și stimulează creșterea părului. Pentru un păr sănătos și frumos, Aloe Antidandruff Hair Cleanser poate fi soluția!


Scrie un comentariu

trimite