Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CĂRTĂREŞTII au învins la Arad trupa VAMA

CĂRTĂREŞTII au învins la Arad trupa VAMA
Comentează 0

Joi, 31 martie, a fost la Arad Ziua Familiei Cărtărescu. Tonul a fost dat de către Nicolae Ioana, (soţia celebrului scriitor) care, înconconjurată de nenumăraţi copii, şi-a lansat la librăria CORINA o fermecătoare carte pentru cei mici, intitulată FERBONIA. A urmat Mircea Cărtărescu la Cinema ARTA, programat la ora 19,00, adică exact atunci când în Atrium Mall se desfăşura concertul trupei VAMA; avându-l ca solist vocal pe Tudor Chirilă. Şi iată că s-a întâmplat un mic(sic!) miracol ce, cu siguranţă, l-a făcut pe Ştefan Aug. Doinaş să zâmbească fericit de acolo dintr-un nor (informaţional), de unde veghează la destinul cultural al Aradului: Şi anume în sala mare a cinematografului s-a adunat mai multă lume să asculte un prozator, e drept că cel mai important al României în acest moment, decât la un concert.

Iar pe cei care au făcut acestă alegere Mircea Cărtărescu nu i-a dezamăgit deloc, deoarece a vorbit mai bine de jumătate de oră (cu o modestie neverosimilă în aceste vremuri) despre traseul său ca şi scriitor, de la începuturile poetice la „Cenaclul de Luni” al lui Nicolae Manolescu, la tatonările prozastice la cenaclul „Junimea”, condus cu înţelepciune de Ovid S. Crohmălniceanu, pentru ca în a doua parte a serii să prezinte geneza celui mai recent roman al său, SOLENOID.

În încheierea întâlnirii Mircea Cărtărescu a răspuns cu solicitudine întrebărilor venite din public şi a acordat autografe iar noi mulţumim Centrului Municipal de Cultură pentru că, organizând astfel de evenimente, chiar scutură praful provincializării de pe faţa Aradului, realizând o subtilă pedagogie de promovare a adevăratelor valori astăzi, când poeţii şi, mai ales, poetesele locului (românul s-a născut poetă?) publică mai multe cărţi decât citesc. 

Vasile Zărăndan  

Galerie foto (105)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite