Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vara e în toi, turiștii au luat cu asalt stațiunile. Care sunt destinațiile preferate de arădeni în acest sezon estival

În pandemie, cererea de vacanțe a scăzut vertiginos, foarte puțină lume a ales să călătorească, însă iată că arădenii și-au regăsit din nou dorința și pofta de a călători. Am stat de vorbă cu reprezentanții unor agenții de turism pentru a vedea care sunt destinațiile preferate de arădeni pentru acest sezon estival și dacă au ales să călătorească mai mult în țară sau au preferat destinații de peste graniță. 

Vara e în toi, turiștii au luat cu asalt stațiunile. Care sunt destinațiile preferate de arădeni în acest sezon estival
Comentează 0

Dacă în anii de pandemie, arădenii au ales România pentru vacanțele de vară, sezonul acesta își iau revanșa cu sejururi în străinătate. De la ”tradiționalele” Grecia cu insulele sale: Creta, Rhodos, Zakynthos, Skiathos și noutatea anului Peloponez la Tucia cu celebra Antalya sau la sejururi in Spania sau Tunisia.

O alternativă la sejururile clasice sunt croazierele care ofera un bun raport calitate-preț și devin din ce în ce mai solicitate pentru rutele din Mediterană și chiar cele mai exotice ca Emiratele Arabe.

Bineinteles că mulți au ales și variantele de transport cu avionul în Italia, Croația, Muntenegru, Albania și Bulgaria”, ne-a spus Brigitta Saszet, reprezentantul unei agenții de voiaj.

O noutate în acest domeniu o reprezintă și croazierele care devin din ce în ce mai accesibile ca preț și sunt, poate, o variantă care le surâde multor persoane, aceea de a vizita cât mai multe orașe într-un timp cât mai scurt. Însoțită, bineînțeles, de confortul oferit de particularitățile unui vas de croazieră care permite explorarea a unor vaste teritorii, atât pe mare cât și pe uscat. 

„În general, numărul de solicitări venite din partea clienților a crescut comparativ cu anul trecut. Solicitările sunt pentru Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, circuite culturale europene, România, ordinea este aleatorie.

Cu mențiunea că cele mai multe rezervări sunt în străinătate! Dar vindem foarte mult și România.

Iar croazierele și destinațiile exotice sunt pe un trend ascendent”, ne-a povestit Marius Berca, reprezentantul unui tour-operator. 


Scrie un comentariu

trimite