Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple AirTags, dispozitivul de urmărire a obiectelor poate fi lansat în curând

Apple AirTags, dispozitivul de urmărire a obiectelor poate fi lansat în curând
Comentează 0

După o saga de întârzieri, zvonuri și predicții eșuate, urmăritorul de obiecte AirTags de la Apple ar putea fi în cele din urmă lansat la sfârșitul acestei luni. Apple AirTags – dispozitivul de urmărire a obiectelor despre care se zvonește că se află în dezvoltare la Apple de ani de zile - poate ajunge în cele din urmă în mâinile clienților în 2021.

Conform site-ului american Pocketnow, dispozitivul Apple ar putea fi lansat în cele din urmă mai târziu în această lună alături de AirPods Pro. Până în prezent, informațiile ne-au dat o idee cu privire la designul viitorului AitTags Apple. Iată tot ce știm despre el până acum. Apple AirTags va fi în formă de disc, un mic breloc, cu o siglă Apple în centru pe o parte. Samsung Galaxy Smart Tag, tot un dispozitiv de urmărire a obiectelor lansat recent de Samsung, are o formă pătrățoasă cu colțurile rotunjite.

Apple AirTags vor avea un profil rotund, va avea o vopsea albă pe o parte, în timp ce cealaltă parte va avea un finisaj metalic cu un logo Apple. Există, de asemenea, zvonuri că AirTags ar putea ajunge în două dimensiuni.

Cum va funcționa AirTags? Acesta se va baza pe conectivitate Bluetooth și va veni cu un cip Apple în interior pentru a se asocia rapid cu iPhone-ul sau alte dispozitive compatibile pentru verificarea informațiilor despre locație și pentru a urmări dispozitivele la care sunt atașate - care pot fi orice, de la un animal de companie la o geantă de școală. Mai multe informații recente sugerează că AirTags va fi accesibil din fila „Articole” din aplicația "Find My - Găsește-mi". Aceasta va fi destinația în care vor apărea toate dispozitivele Apple și cele legate de AirTags. Aceste obiecte vor fi vizibile pe hartă, cu locația unde pot fi găsite.

Odată ce primiți o notificare că un articol cu ​​un AirTag a fost pierdut, îl puteți face să sune, astfel încât să îl puteți localiza. AirTags va folosi tehnologia Ultra-Wideband (UWB) pentru conștientizarea spațială, care le va face mai precise în comparație cu trackerele obișnuite bazate pe Bluetooth. iPhone-urile vin cu un cip U1 în interior și este foarte probabil ca Apple AirTags să folosească și el unul.

Iată ce spune Apple în cererea de brevet a dispozitivului său de urmărire a obiectelor: „Dispozitivul poate include o baterie, senzori, un sistem de comunicații fără fir și unul sau mai multe dispozitive de ieșire care pot produce ieșiri sonore și / sau haptice. Funcțiile de localizare pot fi asigurate de sistemul de comunicații fără fir și, în special, de dispozitiv care trimite semnale wireless către alte dispozitive (de exemplu, smartphone-uri, tablete etc.). Acestea analizează semnalele wireless pentru a determina distanța, poziția și locația dispozitivului cu un grad ridicat de precizie”.

Nu există informații concrete cu privire la modul în care vor fi încărcate dispozitivele Apple AirTags. Unele zvonuri sugerează că AirTags vor necesita o încărcare similară cu cea a Apple Watch. Cu toate acestea, alte informații sugerează că va avea baterie înlocuibilă care ar putea dura un an de utilizare. În ceea ce privește cât va costa dispozitivul de urmărire a obiectelor Apple, ne așteptăm ca acesta să coste undeva între 30 și 50 de euro.


Scrie un comentariu

trimite