Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunț oficial despre TAXA AUTO. "În maxim 3 săptămâni, venim cu forma finală"

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat, marți dimineață la Parlament că echipa de specialiști din minister va veni cu o formă finală a noului certificat de mediu care să înlocuiască vechiul "timbru de mediu".

Anunț oficial despre TAXA AUTO.
Comentează 0

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat, marți dimineață la Parlament că noul proiect al certificatului de mediu, care va reglementa nivelul taxării în funcție de gradul de poluare al mașinii, va fi gata în maxim 3 săptămâni.

Ministrul Mediului anunţase în urmă cu două săptămâni că la nivelul ministerului a fost constituit un grup ce va gândi măsuri pentru ca importul de maşini la mâna a doua să nu mai crească.

Reprezentanţele Registrului Auto Român din toată ţara au fost luate cu asalt de oamenii care vin să îşi înmatriculeze maşinile, speriaţi că va apărea o nouă taxă de mediu.

"Toată lumea încearcă să îşi omologheze, că de la 1 se bagă taxa. Le e frică tuturor să rămână cu maşina neînmatriculată", spun oamenii.

"Din păcate, nu ne ajută cu nimic să stăm la cozi. În Germania, am făcut acolo în 15 minute faţă de aici stau o zi întreagă şi vin a doua zi să îl iau!", s-a plâns un şofer.

Numărul programărilor pentru revizii tehnice, pentru obţinerea certificatului de înmatriculare, a crescut şi cu 80% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. 60.000 de autovehicule sunt verificate lunar de RAR. Cele mai aglomerate centre sunt cele din Moldova, unde programări se mai pot face abia în februarie 2018. Îmbulzeală e şi în Capitală.

Ministrul Mediului anunţă că la nivelul Ministerului a fost constituit un grup ce va gândi măsuri pentru ca importul de maşini la mâna a doua să nu mai crească.

"Nu este vorba despre o nouă taxă. Aşa cum poluatorul plăteşte, pe această Directivă europeană, pe aceasta vom merge legat de emisii", spune ministrul Mediului.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite